kézilabda

2019.11.16. 20:38

Kettős győzelemmel a csoportkörben a Loki

Egy pillanatig sem forgott veszélyben a Debrecen továbbjutása, amelyben egy kivételével minden mezőnyjátékos betalált.

Fotó: Kovács Péter

Magabiztos előnye tudatában nyugodtan várhatta a szerb Jagodina elleni szombat esti EHF-kupa visszavágót a DVSC Schaeffler együttese, hiszen az első mérkőzésen magabiztos, 37–26-os győzelmet arattak Vantara-Kelemenék a Hódosban.

Nemzetközi mérkőzés lévén a kezdősípszó előtt ezúttal is felhangzott a Himnusz, melyről a kedvenceit idegenbe is elkísérő közel 100 debreceni drukker gondoskodott. A Debrecen a keretéből nem nevezte a találkozóra Karnik Szabinát és Borgyos Pannát, előbbinek sérült a lövő keze, utóbbi esetében pedig úgy döntött a szakmai stáb, a kettős játékengedélyét kihasználva inkább a Balmazújvárosban lépjen pályára.

Az eredménykényszerben lévő kék mezes hazaiak nagy iramot próbáltak diktálni, de a legerősebbnek mondott sorával kezdő DVSC nem zavarodott meg ettől, és gyorsan két gólos előnyre tett szert. ennek ellenére az első negyedórában nem tudtak elszakadni egymástól a csapattok, aztán a pirosban játszó Loki megrázta magát, és egy 5–1-es szériával 12–9-re nyúltak el a piros-fehérek (18. perc).

A hazaiak szakvezetője érzete a bajt, mert időkéréssel próbálta meg felrázni az övéit, de innentől nem volt megállás, a Debrecen szép lassan meglépett a Jagodinától. Okosan és nyugodtan kézilabdáztak a lokisták, a félidő utolsó tíz percben már a fiatalok voltak a pályán, akik nem ijedtek meg, hanem tovább növelték az előnyt, Vámos Petra időntúli hetesével 20–12-es vendég vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben is maradtak az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok, a kaput pedig Oguntoye Viktória őrizte, aki a folytatásban megfelezte a játékperceket Szabó Dórával. Minden ott folytatódott, ahol a pihenő előtt abbamaradt: a debreceniek élvezték a játékot – ebben a periódusban különösen Arany Rebeka remekelt, de Elke Karsten is villantott fel olyan megoldásokat, ami miatt annak idején megakadt rajta a DVSC vezetőinek szeme.

A 37. percen már tíz volt közte, számolt is az egész mérkőzésen remekül szurkoló debreceni drukkerhad. A hazaiak próbálkoztak becsülettel, de érződött, látva a piros-fehérek játékát beletörődtek, ezúttal sem terem számukra sok babér.

Ennek eredményeként a mérkőzés végig megtartva a 10 körüli különbséget az első mérkőzéshez hasonlóan a visszavágót is magabiztosan, 36–26-ra nyerte meg a DVSC Schaeffler, és ezzel összesítésben 73–52-re múlta felül a szerb Jagodinát.

Ezzel eldőlt, hogy Köstner Vilmos együttese ott lesz az EHF-kupa januári csoportkörében, így az új év első hónapja nagyon sűrűnek ígérkezik, hiszen négy nemzetközi, és egy hazai kupacsata, valamint három bajnoki vár a lányokra.

A decemberi világbajnokságra utazó hat debreceni játékos – Triffa Ágnes, Kovács Anna, Tóvizi Petra, Vámos Petra, Elke Karsten és Jelen Deszpotovics – hamarosan csatlakozik hazája válogatottjához, az itthon maradók pedig egy hét szünetet kapnak a szakmai stábtól, majd gőzerővel készülnek a bajnoki folytatásra és a nemzetközi kupakalandra.

MSZ

EHF-kupa harmadik selejtezőkör, második mérkőzés

Zork Jagodina – DSVC Schaeffler 26-36 (12-20)

Jagodina, 600 néző. Vezette: A. Smailagic, S. Smailagic

Jagodina: Ilic – Stepanovic, AGBABA 14, Jovanovic 1, Tatar 2, Zizic 2, Adzic. Csere: Djurasinovic (kapus), Rajcevic 1, Asanin, Bulatovic, Glisovic, Gojkovic, Nisavic 3, KAITOVIC 4, Sivcev, Stojanovic. Edző: Dragan Markov

Debrecen: Triffa – Varsányi, KOVÁCS 5, Bulath 2, Tóvizi 2, DESZPOTOVICS 3, Vantara-Kelemen 1. Csere: Oguntoye, Szabó D. (kapusok), Bordás 2, Petrus 2, Vámos 3, KARSTEN 5, Poczetnyik 3, Szabó P. 2, ARANY 6. Edző: Köstner Vilmos

Kiállítások: 6, ill. 8 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 7/5.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában