Helyi sport

2019.10.21. 13:27

Több százan futottak a hétvégi szupermaratonon

Második alkalommal rendezték meg az OrganicaFX Running Nagyvárad–Debrecen Szupermaratont.

Fotó: Matey István

A vasárnapi viadalra egyéni ultramaraton kategóriában, illetve 2, 5, és 10 fős csapatokban lehetett nevezni. A versenyre több országból neveztek csapatok, mintegy 400 futó állt rajthoz.

A sportesemény széleskörű összefogásnak köszönhetően valósult meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Hajdú Rendészeti Sport Egyesület rendezésében – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nemzetközi futóverseny Nagyvárad központjából rajtolt, és az államhatáron átfutva Ártánd, Biharkeresztes, Mezőpeterd, Berettyóújfalu, Szentpéterszeg, Tépe, Derecske, Sáránd, Mikepércs érintésével a debreceni Kossuth téren ért célba.

A futók Közép- Európa egyik legfrekventáltabb, ugyanakkor legszebb útvonalán haladtak át, ezért az OrganicaFX Running szervezőinek kiemelt célkitűzései között szerepelt a sport és az egészséges életmód népszerűsítése mellett a közlekedésbiztonságra és a baleset-megelőzésre történő figyelemfelhívás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában