jégkorong

2019.10.13. 13:35

Ismét idegenbeli feladat vár a DEAC-ra

A Fehérvári Titánok otthonában lépnek jégre az egyetemisták.

20190905 Debrecen DEAC-DVTK Jegesmedvék jégkorong mérkőzés Fotó: Kiss Annamarie Hajdú-Bihari Napló képen: Hetényi Zoltán

Fotó: Kiss Annamarie

Mint arról már beszámoltunk, a csúcsrangadók után papíron valamivel könnyebbnek ígérkező mérkőzés várt a DEAC csapatára pénteken este idegenben. Az egyetemisták ellenfele az a Hokiklub Budapest volt, amelyik mostanáig mindössze 4 pontot gyűjtött össze az idény során. Bár az utóbbi időszakban a vendégek is botladoztak néha, a debreceni hokirajongók egyértelműen győzelmet reméltek a srácoktól. David Rutherford jégre lépését fokozott várakozás övezte, mindenki abban bízott, hogy a Belfast Giants sztárja leteszi a névjegyét új csapatában is.

Nem is kellett csalódniuk a hajdúsági hokibarátoknak, ugyanis küzdelmes, nehéz mérkőzésen győztek a DEAC-osok 6–3-ra a végig szívósan, agresszíven hokizó fővárosi alakulat ellen. Két kiegyenlített harmadot követően a 3. játékrész már egyértelműen az egyetemista csapaté volt, de igazából a 4 perces emberelőnyben mutatott kreatív és eredményes játéknak köszönhető a három gólos győzelem. Hetényi Zoltán végig extra teljesítményt nyújtott a kapuban, David Rutherford góllal mutatkozott be és támadó szekció számos tagja is kiváló munkát végzett.

David Musial vezetőedző a mérkőzés után adott nyilatkozatában a remek kapusteljesítmény mellett elsősorban a csapat kombinatív támadó játékát, azon belül a hatékony emberelőnyös munkát emelte ki, jelezve, hogy ebből a meccsből azokat a megoldásokat kell továbbvinni, amelyek jól működtek a találkozó során.

A DEAC hétfőn 18 órától újra játszik az Erste Ligában, mégpedig a Fehérvári Titánok vendégeként.

HBN

A borítóképen: Hetényi Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában