kézilabda

2019.10.15. 15:19

DVSC: nyerni, ha piros hó esik is

A két EHF-kupa-meccs között szerdán még a Dunaújváros elleni bajnokin is bizonyítania kell a DVSC-nek.

20190904 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló DVSC Fehérvár kézilabda mérkőzés. képen: Karnik Szabina #77

Fotó: Matey István

Kőkemény, mentálisan és fizikálisan is megterhelő napokat élnek át a DVSC Schaeffler kézilabdázói. Köstner Vilmos tanítványai három-négy naponta meccset játszanak, ráadásul a honi női élvonalbeli bajnokság mellett immár az EHF-kupában is helyt kell állniuk.

Eddig egyértelmű, kiválóan állják a sarat a lokisták: múlt szerdán a nagy rivális Érd otthonában nyertek 33–29-re, majd múlt szombaton a Hódosban győzték le a kupában a német TSV Bayer 04 Werkselfen gárdáját 35–27-re. Még a vasárnapi, leverkuseni visszavágó előtt szerdán újabb NB I.-es összecsapás vár Triffa Ágnesékre, akik 18 órától a Dunaújvárossal csapnak össze a Hódosban.

– Életem egyik legkeményebb alapozásán vettem részt a nyáron, de megérte a rengeteg edzés, hiszen a teljesítményünkön látszik a sok munka. Szombaton is hiába ment nehézkesen az első félidőben a játék, a szünet után rákapcsoltunk, ami mutatja, van bennünk tartalék. Lendületben vagyunk, szeretnénk ezt a jó szériát folytatni – mondta el lapunknak Karnik Szabina, a DVSC jobbátlövője, majd rátért a DKKA elleni találkozóra is.

– Kevés időnk volt a regenerációra és felkészülésre is. Ugyanakkor tudjuk, ezt a derbit be kell húznunk, ha piros hó esik is, mert csak akkor nyer értelmet a Fradi és az Érd elleni bravúrunk. A szurkolóink fantasztikusak voltak szombaton, bízunk benne, ezúttal is sokan a helyszínen buzdítanak minket – fogalmazott a Szacsa becenévre hallgató kézis, aki két éve még a Dunaújvárost erősítette. – Ismerek még jó pár játékost, de csapatszinten azért már más az Újváros, mint a 2016/17-es szezonban volt.

A Loki 77-ese a nyáron tért vissza Debrecenbe, és úgy érzi, jó döntést hozott, csak azt sajnálja, hogy még nem tudja azt nyújtani, amit ő maga és mások is várnának tőle. –Az edzéseken minden flottul megy, ellenben a meccseken valahogy nem nagyon jön ki számomra a lépés. Tudom, hogy sokkal jobb produkcióra vagyok képes, és azon dolgozom, hogy ezt meg is tudjam mutatni. Tavaly az MTK-ban volt, hogy végigjátszottam a meccseket, most pedig meg kell szoknom az új szerepkörömet, hogy a padról beállva segítsem a társaimat. Rengeteg erőt ad, hogy egy-egy jó megmozdulás után, mikor kinézek a kispadra, látom, hogy a többiek biztatnak, tapsolnak. Hihetetlenül jó most a csapategység, és azt hiszem, ez is hozzájárul ahhoz, ahogy ebben az idényben teljesítünk – vélekedett Karnik.

A DKKA eddigi öt találkozójából eddig kettőt tudott megnyerni, egyszer ikszelt, és kétszer kikapott.

HBN

Borítókép: Karnik Szabina reméli, az Újváros elleni meccs végén is lesz minek örülniük

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában