atlétika

2019.09.07. 14:22

Tizennégy magyar vb-részvétele már biztos

Tizennégy magyar atléta részvétele biztos a szeptember 27-én kezdődő dohai világbajnokságon, de a létszám még nőhet.

Fotó: Daniel Mitchell

Az induláshoz szükséges eredményt négy férfi és tíz női versenyző érte el. A debreceniek közül a gátfutó Kerekes Gréta és Kozák Luca, valamint Kácser Zita (3000 m akadály) már biztosan ott lesz a vb-n. Szintteljesítésre péntek éjfélig van lehetőség, majd a nemzetközi szövetség (IAAF) a jövő hét elején véglegesíti a listákat.

A részvételhez nem kell feltétlenül elérni a vb-szintet, mivel ennek hiányában a 32 legjobb eredménnyel rendelkező atléta indulhat számonként Katarban. Ebben a helyzetben van a kalapácsvető Pars Krisztián, akinek idei legjobb dobása 75,97 méter, de mivel eddig csak 29-en szárnyalták túl a 76 méteres limitet, szinte biztos, hogy – ha az egészségi állapota engedi – utazhat Dohába. Ugyancsak beférhet a 32 közé csütörtöki 82,26 méteres eredményével (a szint 83 m) a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert. A szintén gerelyhajító, debreceni Szilágyi Réka és a diszkoszvető Huszák János is reménykedhet még.

HBN

Borítóképünkön Kerekes Gréta látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában