30–30

2019.09.18. 11:04

Kézilabda: egy pontot szerzett a szezonrajton a DEAC

A kapott gól mindegyikéből lehet és kell is tanulni.

Fotó: deac.hu

30–30-as döntetlent ért el a dobogóra pályázó Kazincbarcika otthonában a DEAC férfi kézilabdacsapata szombaton, az NB II-es szezon nyitányán – számolt be a klub hivatalos honlapja. Jól kezdte és kézben is tartotta az első félidőben a meccset a Debrecen, a szünetre három gólos, 19-16-os debreceni előnnyel vonultak a csapatok. Igaz, már ekkor – a félidei gólok számából – is látszott, hogy egyik együttes védelme sem működik még igazán olajozottan a szezonrajton.

Örülhettek az egy pontnak

A Kazincbarcika a második játékrészben is végig csak futni tudott az eredmény után – köszönhetően a cívis csapat kiváló kapusteljesítményének, Kőrizs István bravúrjainak. Négy gólnál többel mégsem tudott vezetni a DEAC, amelynek előnye –legfőképp a továbbra is szellős védelem miatt –a meccs végére el is fogyott. A lefújáskor végül az egyetemi csapat örülhetett az egy pontnak, miután 30–30-nál még támadhatott a Kazincbarcika, ám azt sikerült Minegászéknak kivédekezni.

Gyenge védekezés

Bíró Imre vezetőedző szerint a gyenge védekezés miatt hullajtottak el egy pontot az egyik legkellemetlenebb rivális otthonában. – A védekezésünk katasztrofális volt, nagyon sok kívánnivalót hagyott maga után. Elsősorban az 1–1-elleni védekezés volt gyenge, de ezen a téren a páros kapcsolatok sem működtek. Sok betörés-gólt kaptunk, illetve kilenc hétméterest szedtünk össze szintén ezekből a szituációkból. A támadójátékunkkal viszont elégedett voltam. Néhol szellemesen, jól működő páros kapcsolatokból sikerült gólokat szereznünk és örömömre szolgált, hogy többször is betaláltunk indításból. Látjuk, hogy milyen egyéni és csapathibákat kell kijavítani a következő időszakban.

HBN

Tények

Férfi kézilabda NB II. Északkeleti csoport – 1. forduló

Kazincbarcikai KSE–DEAC 30–30 (16–19)

A DEAC gólszerzői: Minegász Csaba (8), Pethő Ákos, István Péter (6–6), Vécsei Vencel (4), Bíró Ádám (3), Mucza Norbert (2), Mándi Krisztián (1)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában