kosárlabda

2019.09.02. 20:00

Ismét rekordot döntött a 3x3

A szervezők a tervek szerint a következő évben még magasabbra teszik a lécet.

Fotó: Kiss Annamarie

Ismét nagy sikert aratott a 3x3-as kosárlabda rendezvénysorozat. A múlt hét hétfőtől vasárnapig tartó programban sorrendben helyet kapott egy nemzetközi női torna, a World Tour Masters, profi pénzdíjas verseny, az U23-as Nemzetek Ligája, és a felnőtt 3×3-as Európa-bajnokság.

– Azt gondolom, sikeres héten vagyunk túl, mindegyik torna magas színvonalú volt és nagy sikert aratott – tekintett vissza Becsky István, a szervezőbizottság elnöke. – A rendezvények közül is kiemelkedett a férfi World Tour, valamint a női és férfi Európa-bajnokság. A World Touron a világ tíz legjobb együtteséből hét itt volt, rengeteg olyan játékost láthatott pattogtatni a nagyérdemű, akik az olimpián is ott lesznek. A fő attrakció természetesen a két Eb volt, ahol rendkívül komoly mérkőzéseket rendeztek. Elégedettek lehetünk a magyar válogatottak teljesítményével, ugyan nem jutottak be a legjobb négy közé, de mindent megtettek a győzelemért. A 3x3-nak az is az egyik szépsége, hogy gyakran nüanszok döntenek egy-egy találkozóról – hívta fel a figyelmet Becsky István.

Fantasztikus hangulatban

Az időjárás kegyeibe fogadta szervezőket, ennek is köszönhetően ismét rekordot döntött a látogatottság, a szervezők számításai szerint hétköznap naponta 2500-an vehettek részt az eseményeken, míg a hétvégén ez a szám 3500 fölé kúszott. A visszajelzések alapján mind a nemzetközi szövetség, mind a játékosok elégedettek voltak a szervezéssel, ennek egyik jele, hogy vasárnap este Becsky István és Papp László polgármester egy különdíjat vehetett át a nemzetközi szövetség képviselőjétől.

– Fantasztikus hangulatban zajlottak a mérkőzések, több kosaras is kiemelte, hogy életük egyik legjobb élménye volt ilyen közönség előtt pályára lépni. Ilyen volumenű 3x3-as rendezvénysorozata egyetlen városnak sincs, sem Los Angelesnek, sem Montrealnak, sem Pekingnek. Debrecenben olyanok a körülmények, ami egy világvárosban nem biztos, hogy elérhető: például a szállások és a pálya között a távolság három percnyi séta volt, máshol előfordul, hogy a legjobb szervezés ellenére is közel egy órát kell buszozni a helyszínig. A jövőre nézve szeretnénk még jobban kiszolgálni a közönséget: meg kell vizsgálni, hogy a minőséget nem feladva lehetséges-e még bővíteni a lelátói kapacitást, mert a számok azt mutatják, hogy a plusz ülőhelyek sem maradnának kihasználatlanul. Az elsőszámú szempont a kilátogatók biztonsága és az, hogy megfelelő körülmények között tudják végigdrukkolni a meccseket. Épp ezért szeretnénk megoldást találni arra, hogy több árnyékot biztosítsunk a nézőknek a jövőben, illetve mozgó büfé beindítását is tervezzük, még tovább növelve a komfortérzetet – árulta el a vezető.

Szusszannak egy picit

A több mint 25 ezer helyszíni látogató mellett a debreceni eseményeknek egy millió fölötti elérése volt a FIBA hivatalos csatornáin, de az esemény Facebook oldalát is több, mint 150 ezren keresték fel, a két beharangozó videót, amelyekben a cívisvárost helyezték előtérbe 50 és 72 ezren látták az interneten. Először fordult elő, hogy az M4 Sport műsorára tűzte az eseményt, és több mérkőzést is élőben közvetített.

– Most szusszanunk pár hetet aztán nekikezdünk a következő év megszervezésének. Jövőre U18-as világbajnokságot rendezünk illetve a Wold Tour sorozatot is folytatjuk. Köszönöm szépen a szervezőknek és a partnereinknek az együttműködést, rengeteg ember munkája van abban, hogy zökkenőmentesen zajlottak az események – nyilatkozta Becsky István.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában