a testmozgás fontossága

2019.09.25. 17:44

Ha ősz, akkor derecskei sportválasztó

Negyedik alkalommal szervezték meg a nagy népszerűségnek örvendő „testmozgató” rendezvényt Derecskén.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az esemény idén is tartogatott meglepetéseket. Pálóczi Gábor igazgató üdvözlőszavai után Bordán Szabolcs önkormányzati képviselő nyitotta meg a negyedik Derecskei Sportválasztó Napot. Az idén az általános- és a középiskolás diákok mellett négy óvodás csoport is képviseltette magát a sportágakat népszerűsítő rendezvényen. A művelődési központ szervezésében létrejött eseményről Makleit Zsolt főszervező beszélt. – A rendezvény célja minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva minél több sportág kipróbálására. Más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformákba, gyakorlati sportélményeket szerezni. Erre jó lehetőséget ad a sportágválasztó rendezvény, és örömteli, hogy itt, a derecskei iskola udvarán jó körülmények között mozoghatnak a gyerekek. Fontos, hogy sportoljanak, mozogjanak, találkozzanak egymással edzéseken, barátkozzanak és tartozzanak egy jó csapathoz egy igazi közösséghez. Idén a rendezvényt színesítette Mile Judit úszásoktató is.

A sportágválasztó meglepetésvendégei voltak a DEAC NB I.-es kosárlabdázói. Kovács Adrián vezetőedző, valamint Godwin Omenaka és Polyák László játékos népszerűsítette a kosárlabdázást, a sportolást. Jókedvűen beszélgettek a gyerekekkel, akik közös fényképet készíthettek velük.

Némethy Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában