vízilabda

2019.09.02. 15:51

Győzelemmel búcsúzott a DVSE a Magyar Kupától

A BENU Magyar Kupa selejtezőjének harmadik mérkőzésén kétgólos győzelmet aratott a DVSE vízilabdacsapata a Nagykanizsa ellen. A Debreceni pólósok ezzel a sikerrel a harmadik helyen zárták a négycsapatos tornát.

Fotó: Kiss Annamarie

Már rögtön a találkozó elején hátrányba került a DVSE, másfél perc elteltével büntetőhöz jutott a Kanizsa, melyet Szilvasán higgadtan értékesített is. A vasárnapi mérkőzésekhez hasonlóan valamiért ezúttal is lassan pörögtek fel a hajdúságiak, helyzeteiket sorra elpuskázták, ráadásul Dobay emberelőnyös góljával már kettő volt a különbség. A negyed hajrájában az egész hétvégén kiválóan játszó Macsi Patrik fújt ébresztőt, emberelőnyös góljával megkezdte a felzárkózást a Debrecen (1-2).

A folytatásban az egyenlítés is összejött, Kovács Gábor ötméteresből egalizált. Ezután egy gyors gólváltás következett, Vancsik Levente is feliratkozott a gólszerzők közé (3-3). A félidőhöz közeledve felpörögtek az események, Macsi Patrik találatával először volt náluk az előny, melyet nagyjából fél percig sikerült megtartani, hiszen Dobay megszerezte önmaga harmadik, csapata negyedik gólját. A játékrész zárása mégis a DVSE-nek sikerült jobban, Kovács fórból állította vissza az egy gólos előnyt a nagyszünetre (5-4).

A fordulás után Telegdy András villant meg centerből, így már kettőre hízott a debreceni vezetés. Hiába zárkózott a negyed derekán a Nagykanizsa, Smitula Gergő akcióból tartotta a különbséget (7-5). Ezt követően is folytatódott a sorminta, Hőna újra szépített, melyre ezúttal Fekete Gergő válaszolt akcióból. A záró felvonást Major gólja indította, de mielőtt nagyobb baj lett volna, Macsi Patrik és Kovács Gábor is betalált, így négy perccel a vége előtt először volt megnyugtató a hajdúságiak előnye (7-10). A hajrában már csak az egyébkén nagyszerűen játszó Dobay tudott szépíteni, így végül megérdemelt győzelmet arattak Kósik Somáék – foglalta össze a történéseket a klub honlapja.

A DVSE ezzel a sikerrel végül a Pécs és a Tatabánya mögött a harmadik helyen zárta a selejtezőt. Nincs sok idő a pihenőre, hiszen szerdán máris a bajnokságban lesz érdekelt Miroslav Bajin együttese, az első fordulóban az Újpest vendégei lesznek.

Nagykanizsa – DVSE 8-10 (2-1, 2-4, 2-3, 2-2)

DVSE: Kósik – Smitula 1, Telegdy 1, Kovács 3, Fekete 1, Macsi 3, Vancsik 1, csere: Kardos, Stefanidesz, Zsilák, Rádli, Macsi M., Farkas. Edző: Miroslav Bajin

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában