futsal

2019.09.30. 22:02

Fontos három pontot szerzett a DEAC

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a Rubeolát fogadták az NB I. ötödik fordulójában. A debreceni együttes két vereséget követően visszatért a győztes útra, Elek Gergő tanítványai 3-1-es diadallal örvendeztették meg a DESOK-ba kilátogató drukkereket. A DEAC eddig hét egységet gyűjtött.

Fotó: Molnár Péter

Kéthetes szünetet követően folytatódott a küzdelem a bajnokságban. Tóth Attiláék a legutóbbi két meccsüket elvesztették az élvonalban, javításra a Rubeola ellen adódott lehetőség – olvasható a DEAC hivatalos honlapján. A debreceni kaput a visszatérő Faragó Ádám védte, Fara reflexét először Keresztury tesztelte. Már a második percben nehéz helyzetbe került a vendég együttes, hiszen Husz Attila kapott pirosat. Az emberelőnyös helyzetet kihasználta a DEAC, Horváth Norbert lábáról csorgott be a labda a saját kapujába. A folytatásban Haraszti Patrik a kapufát találta el, ekkor még bosszankodtak a cívisvárosiak, de szerencsére a szünet után nagyobb mázlija volt a hazaiaknak. Az első félidő végén Tóth Attila veszélyeztetett több alkalommal, de Varsányi Áron eszén nem tudott túljárni.

A második játékrész elején már kettővel vezettünk, Haraszti próbálkozásával szemben tehetetlennek bizonyult a csömöriek hálóőre. A 29. percben Józsa remek passzal hozta helyzetbe Nehéz Krisztián Józsefet, aki nem hibázott, szépítettek a vendégek (1-2). Szabó Lajos kezét sem fogta Fortuna, mivel az ő löketét is szemmel verte Varsányi, akit a kapufa újra kisegített. Ez a periódus is hozott egy kiállítást, Kereszturynak kellett idő előtt elhagynia a játékteret. A végeredményt Haraszti állította be, a duplázó kihasználta, hogy a rivális hálóőre rosszul mozdult ki. A hajrában a Rubeola megpróbálkozott az öt a négy elleni játékkal, ám hiányzott az átütőerő a DEAC vetélytársából. Mindent egybevéve megérdemelten tartották itthon a három pontot a debreceniek, a Veszprém után a Rubeolát is két vállra fektették – derül ki a klubhonlap tudósításából.

„Az ellenfél birtokolta többet a labdát, de mindig jól reagáltunk a támadásaikra, és egyre jobban levédekeztük a Rubeolát. Több helyzetet dolgoztunk ki, mint a vendégek. A kontratámadásaink szintén veszélyesek voltak. Úgy gondolom, igazságos eredmény született. Jól jött a bajnoki szünet, sokat edzettünk. Látom a fejlődést a fiúkon, ami örömteli. Szerencsére a sérüléssel bajlódó játékosok kezdenek visszatérni. Reméljük, Esztergomi Ádám és Pallai Zsolt is minél hamarabb bevethető állapotban lesz. Azzal, hogy bővebb a keretünk, a fiatalítás is normálisabb mederben zajlik, vagyis nem kell egyszerre négy ifjúnak a pályán lennie, hanem csak egynek-kettőnek” – fogalmazott Elek Gergő vezetőedző.

Elek Gergő tanítványai sokáig nem örülhetnek, hiszen pénteken már a Ferencváros otthonában van jelenésük.

Tények

DEAC-Rubeola FC 3-1 (1-0)

DEAC: Faragó – Szentes Bíró, Tóth, Kántor, Varga

Csere: Dobi (k), Krajcsi, Somogyi, Nyeste, Sustyák, Rácz, Szabó, Haraszti, Békési

Vezetőedző: Elek Gergő

Gól: Horváth N. (4. – öngól), Haraszti (23., 34.), illetve Nehéz (29.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában