NB III.

2019.09.27. 17:26

DEAC: nagy lendületet adhat a kupabravúr

A Debreceni Egyetem futballistái az előző héten varázslatos győzelmet arattak a Magyar Kupában. Kondás Elemér legénysége a másodosztályban érdekelt Csákvárt búcsúztatta hosszabbítást követően. A komoly skalp után Bárány Donáték rangadót vívnak a bajnokságban, mivel a veretlen Jászberény vizitál a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban vasárnap 16 órától. A DEAC első vereségét pont az előző fordulóban szenvedte el a Tiszaújváros otthonában – emlékeztet a deac.hu.

Fotó: Molnár Péter

Az NB III. Keleti csoportjában a nyolcadik fordulót rendezik meg hétvégén. A játéknap legizgalmasabbnak ígérkező találkozóján a DEAC a Jászberényt fogadja. A debreceni együttes a harmadik helyen áll a táblázaton, míg ellenfelük az ötödik pozíciót birtokolja, a két alakulatot csupán egy egység választja el egymástól. Mindkét gárda kupameccset vívott az előző héten: Bárány Donáték a ráadásban kétszer is bevették a Csákvár kapuját, így várhatják a következő kör sorsolását, ellenben Német Gyula tanítványai hiába vezettek két góllal a Sényő ellen a szünetben, mégsem sikerült a továbbjutás.

„Nem hiszem, hogy a búcsú nagyon visszavetné ellenfelünket. A Csákvár személyében egy erős csapatot tudtunk legyőzni, ami nagy lökést adhat nekünk a folytatásra. Komoly eredménynek tartom a továbbjutást, hiszen a Fejér megyeiek kiválóan kezdték a szezont a másodosztályban. Nagy élmény volt a Nagyerdei Stadionban pályára lépni, a szurkolóinktól is komoly támogatást kaptunk. Remélem, hogy hétvégén is hasonló hangulatot teremtenek. A Jászberény jó formában van, ennek ellenére hazai pályán nem is lehet más célunk, mint a három pont begyűjtése. Szerintem ellenfelünk is bátran felvállalja a támadásokat, így izgalmas összecsapás kerekedhet ki” – nyilatkozta Bíró Péter a DEAC hivatalos honlapjának.

Bíró ebben a szezonban már ötször köszönt be a bajnokságban, míg az MK-mérkőzésen ő állította be a 2-0-s végeredményt. A számok alapján remek formában van, de ő mégsem teljesen elégedett.

„Az első három-négy összecsapáson jól ment a futball, de az utóbbi találkozókon kicsit ingadozott a formám, emiatt maradt bennem némi hiányérzet”

- fogalmazott a 21 esztendős labdarúgó.

A DEAC-Jászberény rangadót minden érdeklő ingyen tekintheti meg.

A megye I-ben a DEAC II. a Derecskével méri össze az erejét szombaton 15 órától a Böszörményi úti campuson. A DASE szintén ott fogadja a Hajdúnánást vasárnap 15 órától.

NB III. Keleti csoport – 8. forduló

DEAC-Jászberényi FC

  • 2019. 09. 29. (vasárnap) 16:00, Dóczy utcai Egyetemi Sportközpont
  • Megye I. – 8. forduló

    DEAC II.-Derecskei LSE

  • 2019. 09. 28. (szombat) 15:00, Böszörményi úti campus
  • DASE-Hajdúnánás-Flexo-2000 FK

  • 2019. 09. 29. (vasárnap) 15:00, Böszörményi úti campus
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában