DEAC

2019.08.12. 09:48

Vereség lett a hokitorna vége

A debreceniek Csehországban jártak felkészülési mérkőzéseken.

Fotó: Kiss Annamarie

Az ostravai Torax Kupa utolsó játéknapján a DEAC a Draci Sumperk együttesével csatázott. A cseh 3. ligában játszó ellenfél eddig valamennyi kupameccsét elveszítette, ugyanakkor intő jel volt, hogy csütörtökön a Poruba csupán egy góllal verte őket, ráadásul pihenéssel tölthették a pénteki napot.

Frissebbek voltak

Frissebben kezdtek a stumperkiek, majd a 13. percben Izacky vívott bokszmeccset a védőjével, mindketten a büntetőpadra kerültek. Nem sokkal később Mazzagot szórták ki, az előnyben vezetéshez jutott a cseh együttes, ezzel véget is ért az első harmad.

A 2. játékrész kezdete után nem sokkal később a kiugró Piatakkal szemben szabálytalankodtak, a játékvezető büntetőt ítélt, ezt Hári értékesítette. Rövidesen meglett a vezetés is: Salló átadását Molnár Dávid lőtte be. Nem sokáig tartott az előny, kétszer is betalált a Sumperk, így megint ők mentek szünetre vezetéssel.

A harmadik harmadban a DEAC-osok küzdöttek az egyenlítésért, ami a 43. percben össze is jött, Piatak szerzett gólt. Furcsa közjáték nyomán ismét előnyt szerzett a cseh alakulat, Berta Ákosra fejre irányuló támadása miatt ráfújtak egy öt plusz végleges kiállítást, bár a debreceni pad hevesen tiltakozott. A hátrányban duplázott a Sumperk, hiába támadták végig a cívisek az utolsó öt percet.

HBN

DEAC–Draci Sumperk 3–5

(0–1, 2–2, 1–2)

A debreceni gólszerzők: Hári, Molnár D. és Piatak

Borítókép: A héten már itthon készülnek a debreceni jégkorongosok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában