dvsc

2019.08.21. 08:20

Kell még egy kis idő a fiatal átlövőnek

Elke Karsten eddigi karrierje legkeményebb felkészülését végzi, de nem bánja, mert szereti a kihívásokat.

Fotó: Matey István

A legtöbb debreceni kézilabdabarát meglepődött a márciusi híren, hogy argentin válogatott játékost szerződtetett a DVSC ­Schaeffler. Futballban talán még nagyobb durranás lett volna egy ilyen átigazolás, de így is sokan várták kíváncsian az eddig hazájában, illetve a spanyol BM Bera Bera együttesében kézilabdázó 24 éves átlövő bemutatkozását.

Karsten a felkészülés elejére Debrecenbe érkezett, ám egy héttel később Peru felé vette az irányt, hiszen hazája válogatottjában pályára kellett lépnie a Pánamerikai Játékokon, ahol végül második helyen zártak az argentinok.

Magasabb követelmények

– Jelenleg egy kicsit fáradt vagyok, mert kevés szünetem volt a nyáron – ismerte el a Hajdú-bihari Naplónak Elke. – Július elején a Lokival kezdtem el a munkát, majd a nemzeti csapattal készültünk a Pánamerikai Játékokra. Sajnos elbuktuk a döntőt, így még nem jutottunk ki a tokiói olimpiára. A torna után egyből visszakapcsolódtam a DVSC felkészülésébe, amellyel igazán kemény edzéseink vannak, egyik korábbi csapatomnál sem voltak ennyire megterhelőek a foglalkozások. A spanyol bajnoksághoz képest ez erősebb, gyorsabb liga, ennek megfelelően a követelmények is magasabbak, de szeretem a kihívásokat.

„Pár hete vagyok még itt, minden új: a játékstílus, a közeg – nem egyszerű, még szükségem van egy kis időre, hogy minden szempontból be tudjak teljesen illeszkedni. Remélem a legjobbakat, nagyon szeretnék megfelelni”

– árulta el.

Spanyol helyett angol

Az átlövő eddigi karrierje során kizárólag spanyol ajkú együttesekben játszott, viszont itt angolul kommunikál a többiekkel, ami elmondása szerint néha még okoz nehézséget, ugyanis ezen a nyelven még nehezen fejezi ki magát, de ahogy élesben gyakorolja, egyre jobban megy.

– Egyelőre küzdök az időzónák közti átállással is, de mindenben számíthatok a társaimra és a klubra, amit nagyon köszönök. Már voltam szétnézni, vásárolni a belvárosban, eddig igazán tetszik, Debrecen egy aranyos, élhető város – nyilatkozta Elke Karsten.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában