El-selejtező

2019.08.01. 20:36

Járt a taps a lokistáknak

A kiesés ellenére nagyszerű hangulatban búcsúzott a Loki az európai porondtól.

Arra, a szurkolók körében korábban többször is hallott kérdésre, hogy mennyi haszna van egy-két kört menni utazásokkal együtt az Európa-liga-selejtezőben, a csütörtök kora este rögtön választ adott. Régen nem tapasztalt fociláz tört ki ugyanis a cívisvárosban, amint az napokkal korábban már sejthető volt,

zsúfolásig teltek a lelátók a Nagyerdei Stadionban a Torino elleni visszavágóra.

Pedig az első meccsen összeszedett három gólos hátrány nem kecsegtetett a továbbjutás reális lehetőségével, de nyilván sokan akarták látni élőben, mire megy a DVSC egy topligás csapat ellen hazai környezetben.

Abban nem bízhattunk egyébként, hogy az olaszok félvállról veszik a mérkőzést a biztos előnyük birtokában, hiszen a vezetőedző, Walter Mazzarri a meccset megelőző napon tartott sajtótájékoztatón elmondta, egész héten azt hangsúlyozta játékosainak, hogy ezt a kilencven percet is meg kell nyerniük.

Gyönyörű Garba-fejes

Ennek megfelelően agresszíven és keményen odalépve kezdett a Torino, mintha meg akarta volna mutatni, mi az úr a háznál. A Loki jobbára védekezésre kényszerült, bár egy kontrából Garba majdnem galibát okozott a kapu előtt. Válaszul Zaza lőtt mellé ajtó-ablak ziccerben, majd a debrecenieknek a gólvonalról kellett menteniük két perccel később. Az elején idegesnek tűntek a hazaiak, a vendégek pedig elszántnak.

Idővel kissé alábbhagyott az iram, de továbbra is a hajdúsági térfélen zajlott a játék, és benne volt az olasz gól lehetősége.

A 25. percben meg is lett a vendégek találata, Zaza egyedül maradt a védelem hibájának köszönhetően, és szép mozdulattal a jobb alsóba lőtt 16 méterről.

A legfőbb gond az volt, hogy ezt követően sem tudott igazán közel kerülni az olasz kapuhoz a Debrecen, úgy pedig nehéz betalálni. Nem úgy a vendégek, akik a 32. percben megduplázták az előnyüket: a szélről belőtt labdát többen is a hálóba továbbíthatták volna, végül ez Izzónak sikerült a hosszú saroknál 3 méterről.

A második gól után éledt a DVSC, Tőzsér például 10 méterről kapásból lőtt fölé, majd Garba tüzelt kevéssel mellé, egy percre rá pedig fölé.

A félidő végén kisebb balhé alakult ki a vendégek szektorában, amely elé ennek következtében felvonultak a rendőrök.

A második játékrész egy hatalmas Loki-helyzettel indult, ám Trujics lövését nagy bravúrral védte a kapus. Az 52. percben azonban szépített a DVSC! Varga bal oldalról érkező beadása után Garba fejelt szép mozdulattal a hálóba. Ismét forró lett a hangulat a stadionban.

A gól feltüzelte a cíviseket, és többször is zavart okoztak az ellenfél tizenhatosa környékén.

A 69. percben erre reagált igen profi módon a Torino: a Loki eladta a labdát, majd Belotti egy villámgyors kontra végén meglőtte a harmadik góljukat.

A folytatásban is Haruna Garba volt a legveszélyesebb hazai játékos, ám az utolsó percben Vicenzo Millito fejelt egy gólt, pontot téve a meccs végére.

A kettős vereség ellenére felállva tapsolta a közönség a csapatát, hiszen kiharcolták, hogy sztárcsapat látogasson a Nagyerdőre.

TN

Európa-liga, 2. selejtezőkör, visszavágó

DVSC – Torino FC 1-4 (0-2)

Nagyerdei Stadion, 15 350 néző. Vezette: Jovic (Modric, Radic – horvátok)

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Szécsi, Haris, Tőzsér, Trujic (Csősz 90.) – Varga K. (Zsóri 63.) – Garba (Adeniji 80.)

Torino FC: Sirigu – Izzo (Singo 83.), Nkoulou, Silva Nascimento – De Silvestri, Baselli (Rincón 45.+1.), Meite, Ansaldi – Zaza, Belotti (Millico 76.), Berenguer Remiro

Gól: 0-1 Zaza (25.), 0-2 Izzo (32.), 1-2 Garba (52.), 1-3 Belotti (69.), 1-4 Millico (94.)

Sárga lap: Garba (27.), Meite (38.), Pávkovics (55.), Zaza (61.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában