közjáték a Loki-meccsen

2019.08.19. 13:06

Hiába feszegették, nem jött le a fülbevaló

Barczi Dávid magára vállalja a DVSC-től elszenvedett vereséget, és ígéri, nem lesz több gond a fülbevalójával – olvasható az nso.hu-n.

Fotó: Meder István / Nemzetisport.hu

Mint ismert, apró fennakadás zavarta meg a hétvégi DVSC-Zalaegerszeg bajnoki kezdés előtti pillanatait: a vendégek játékosa, Barczi Dávidot a játékvezető, Kassai Viktor fülbevalója miatt nem engedte pályára lépni. A ZTE így 10 emberrel kezdte meg a mérkőzést, majd viszonylag gyorsan, egy szöglet után a 2. percben gólt is kaptak.

Barczit a Nemzeti Sport interjúvolta meg a meccset követően. A beszélgetésből kiderül, a futballista nagyjából fél éve hordja az apró testékszert, és eddig semmi gondja nem volt vele. Eltávolítani csak egy speciális fogóval lehet, így hiába feszegették az első félidőben és a szünetben, nem jött le.

„Sajnálom, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe hoztam a csapatot, teljesen összezavartam a fiúkat a meccs előtt”

- mondta Barczi, majd hozzátette: vezetőedzőjükhöz hasonlóan ő sem érezte sportszerűnek, hogy emberhátrányban kellett elkezdeniük a meccset.

Aztán nem sokkal később jött Nikola Trujic szöglet után szerzett találata. „Ez volt az igazi keserűség… Tény, hogy ki lehet védekezni egy szögletet tíz emberrel, de a tanácstalan tekinteteket látva várható volt, hogy történik valami. Magamra vállalom a vereséget, még úgy is, hogy a lefújást követően nem kaptam olyan kritikát a csapattársaktól, amilyet megérdemeltem volna” – vélekedett a Zalaegerszeg 31-ese, aki megígérte, minél gyorsabban talál megoldást a problémára.

A szabály az szabály

A labdarúgás szabálykönyvében a játékosok felszerelésével kapcsolatos előírás alátámasztja Kassai Viktor döntését, amely szerint nem engedte pályára lépni Barczi Dávidot: „A játékos nem használhat olyan felszerelést, és nem viselhet semmi olyat, ami veszélyes. Mindenfajta ékszer (nyaklánc, gyűrű, karkötő, fülbevaló, bőrpánt, gumipánt, stb.) viselése tilos, azokat le kell venni. Az ékszerek ragasztószalaggal történő lefedése nem megengedett” – idézi a Nemzeti Sport a vonatkozó passzust.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában