labdarúgás

2019.08.08. 18:37

Gyűjtsünk jó élményeket!

A szurkolóknak és a labdarúgóknak is jobb, ha sokan vannak kint a Nagyerdei Stadionban a mérkőzéseken.

Nem volt még régen, így mindannyian élénken emlékszünk a múlt csütörtöki, DVSC–Torino FC Európa-liga-selejtezőre, annak is elsősorban a hangulatára. Tizenötezer néző látogatott ki azon az estén a Nagyerdei Stadionba, és az 1–4-es végeredmény ellenére buzdították, a végén pedig tapssal jutalmazták a debreceni futballistákat a lelátókon helyet foglalók.

Sokat kell dolgozniuk

Mondhatná erre bárki, hogy a fokozott érdeklődés főként az olaszoknak szólt, de ettől függetlenül az arénában mindenki a Lokinak szurkolt – kivéve a maroknyi torinói fanatikust.

A hangulatra az egy körrel korábbi, Kukësi elleni meccsen sem lehetett panasz, ahogyan az előző bajnoki idény utolsó fordulójában sem, amikor a DVSC bebiztosította bronzérmét a Paks ellen, még májusban.

Nem véletlenül mondta azt Herczeg András vezetőedző a Torino elleni találkozót megelőző sajtótájékoztatón, hogy szeretnék, ha hosszú idő után újra fociláz lenne a cívisvárosban. Érzik ők is a nagyobb érdeklődést, az a céljuk, hogy teljesítményükkel elérjék, hogy minél tovább tartson ez a figyelem.

Vasárnap 18 órától a Kisvárda elleni hazai találkozóval megkezdődik a Loki számára is a bajnoki szezon, a játékosok bíznak benne, hogy a hétvégén is sokan lesznek a meccsükön.

– Nyilván nagyszerű érzés volt igazi futballhangulatban pályára lépni a Nagyerdei Stadionban, mindig jó, ha sok néző van kint – mondta el lapunk érdeklődésére a csapatkapitány Tőzsér Dániel. – Nagyon örülök neki, hogy az eredmény ellenére – hiszen mindenki a helyén kezelte a Torino elleni összecsapást – jól érezték magukat az emberek. Ahhoz azonban még sokat kell dolgoznunk, és jobban játszanunk, hogy ez tartósan így lehessen. A szurkolóknak is tudatosítaniuk kell magukban, azért jönnek ki, hogy jó élményekkel gazdagodjanak. Valóban megmozdult valami a legutóbbi szezon vége felé. Úgy vélem, nagy lépés lenne, ha 5-6-7 ezer ember mérkőzéseként megmaradna, és ezt kellene majd feljebb tornázni. Ha ez mégsem sikerülne, azt nagyon sajnálnánk, viszont mi mindent el fogunk követni, hogy több néző legyen. A szurkolók most láthatták a Torino ellen, hogy bár nem lett szép a végeredmény, mindent megtettünk a pályán, és jól érezték magukat ők is a lelátón. A meccsre járás kiváló program, nagyszerű élmény tud lenni a gyerekeknek, a családoknak, baráti köröknek, hiszen a Nagyerdei Stadion egy fantasztikus létesítmény. A Lokiban a sok debreceni nevelésű játékos azon van, hogy minél jobban kiszolgálja a közönséget. Bízunk benne, hogy most hétvégén, a bajnoki találkozón is sokan lesznek – fogalmazott a középpályás.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában