kosárlabda

2019.08.27. 20:58

3x3: nem jutottak döntőbe a magyarok

Így is remek főpróba volt ez a pénteken kezdődő Európa-bajnokságra.

Fotó: YouTube / FIBA3x3

A profi csapatokat felvonultató 3x3 World Tour Masters is elrajtolt Debrecen főterén kedden délelőtt. Ezúttal is elképesztően erős mezőny jött össze a cívisvárosban, hiszen a világranglista első tíz csapata közül hét képviselteti magát a Nagytemplom előtt zajló küzdelmekben.

Két vereség

A 12 csapatos versenyre előzetesen tízen kvalifikálták magukat, a maradék két helyre hat csapat pályázott, ők a Kossuth téren mérkőztek meg egymással a főtáblára jutásért. Végül a francia Nantes és a szaúd-arábiai Jeddah együttese verekedte be magát a fő tornára. Magyar csapatért is szoríthattak a kilátogatók, hiszen a rendezőnek járó szabadkártyával a magyar válogatott is elindult. A Team Debrecen néven futó nemzeti csapatot Demeter Attila, Mohácsi Máté, Halász Ákos és a tavaly Debrecenben U18-as Európa-bajnokságot nyerő Mokánszky Máté alkotja. A magyar gárda első meccsét a Riga ellen vívta, és 21–17-re alulmaradt. Sajnos a második összecsapás sem hozott sikert, a szerb Vrbas 21–14-re múlta felül a mieinket.

 

Szerdán folytatódik a World Tour Masters, az első összecsapás 17.20-kor kezdődik, az utolsó este kilenckor.

Megtelt a Kossuth tér

A férfiak küzdelmei után este folytatódott a Women’s Series debreceni fordulója: a magyar válogatott hétfőn a második helyen jutott tovább, így másnap a fehéroroszokkal játszott az elődöntőbe jutásért. A pazar hangulatban, telt ház előtt zajló mérkőzésen a mieink 21–16-ra diadalmaskodtak, és este nyolc után pár perccel a spanyolok ellen léptek pályára, ahol már a finálé volt a tét.

Sajnos a hispánok elleni rangadó kevésbé jól sikerült, az ibériaiak végig vezetve 21–15 győztek Medgyessy Dóráék ellen, de így is remek felkészülés volt ez a pénteken kezdődő Európa-bajnokságra.

A spanyolok a döntőre talán elfáradtak, mert a franciák egy sima mérkőzésen 16–9-re múlták felül őket, ezzel megnyerve a nemzetközi tornát.

Nincs okuk a csalódottságra

Az elődöntőt követően Papp Klaudia értékelte az elmúlt két napot a Hajdú Online-nak.

Papp Klaudia | Fotó: Fiba 3x3

- Nagyon jól éreztem magam az elmúlt két nap, fantasztikus volt az esemény, és szuper a szervezés. Jó meccseket játszottunk, mely remekül szolgálta a felkészülésünket az Európa-bajnokság előtt. Hétfőn három összecsapásunk volt, ami nagyon megterhelő tud lenni. Kedden jutott időnk a regenerációra, de a késői kezdés miatt talán túlságosan is rápihentünk a mai napra. A fehéroroszok ellen így is nyertünk, de a négy között a spanyolok ellen nem tudtunk azon a fordulaton pörögni, ami szükséges lett volna a legyőzésükhöz. Az elődöntő egy magasabb színvonalú meccs volt minden tekintetben, a hispánok fizikálisabbak voltak nálunk. A mi csapatunk mozgékonyabb, de most nem sikerült érvényre juttatnunk a dinamikánkat, ettől függetlenül nem lehetünk csalódottak.

„Most lesz két napunk helyben pihenni és készülni az Eb-re, amit én egyáltalán nem bánok, hiszen ide jártam egyetemre, Debrecen a kedvenc magyar városom”

– mosolygott a 23 éves játékos.

SZADÓ, MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában