Karate

2019.07.03. 13:32

Öt embernek elegendő feladatot vállalt Balázs Panni

A debreceni Shogun SE karatékája az U20-as Eb-siker előtt sűrű heteket élt meg.

Fotó: Shogun SE

A Shogun SE versenyzői kimagaslóan szerepeltek a Prágában rendezett Shinkyokushin Karate U16, U18, U20 Európa-bajnokságon.

A huszonöt ország 428 versenyzőjét felvonultató tornán Balázs Panni Európa-bajnok lett az U20-as korcsoport formagyakorlat számában. Sólyom Anna ezüstérmet szerzett az U16-osok küzdelemben, és bronzérmet gyűjtött be formagyakorlatban. Az U18-as korosztályban Kerékgyártó Csenge bronzérmes helyen végzett a -50 kg-os kategóriában. A szintén debreceni illetőségű, KHSE-sportoló Litvák Lili ezüstérmes lett -55 kg-ban.

Balázs Panni
Fotó: Shogun SE

Magyarország válogatottja ezzel a második legeredményesebb csapat lett a csehországi Eb-n – köszönhetően a Shogun SE versenyzőinek is.

Vissza kellett fogni őket

– Nagyon kemény felkészülésen vannak túl a lányok – nyilatkozta a Naplónak Rácz Csaba, a Shogun vezetője. – Mindent a terveknek megfelelően végeztünk el, maximálisan elégedett vagyok az edzéseken nyújtott teljesítményükkel a versenyzőinknek: fizikálisan és mentálisan is remekül felkészültek az Eb-re. Majdnem biztos voltam benne, hogy dobogón fognak végezni, az utolsó hetekben szinte vissza kellett fognom a lányokat, hogy nem kell annyit edzeni – árulta el a tréner.

– Mindegyiküknek határozott célja volt arra vonatkozóan, hogy mit szeretnének elérni az Európa-bajnokságon. Sólyom Anna és Kerékgyártó Csenge címvédőként utazott el Prágába, míg Balázs Panni két éve U20-as Eb-n már volt második, és most nyerni szeretett volna. Szabó Eszter pedig az első kontinensviadalán indult, tehát teher nélkül készülhetett a versenyre, ám ő is megtett mindent. Ráadásul ő Berettyóújfaluban él, hol ott edzett, hol Debrecenben, ezért neki ilyen szempontból nem volt könnyű dolga. Nagyon egyben volt a kis csapat, és nyugodt voltam a verseny előtt, holott ez nem sokszor fordul elő velem. Mindannyian jó eredményt sejtettünk előzetesen – fogalmazott Rácz Csaba.

A szakember elmondta, Balázs Panni idén már elindult a felnőtt Eb-n Litvániában, de az első körben összekerült a későbbi győztessel. – A harmincvalahány indulóból éppen a bajnokkal futott össze rögtön, ez nem volt szerencsés számára. Akkor arra jutottunk, lehet ez kellett ahhoz, hogy megnyerje az U20-as aranyérmet. Pannival most már a felnőtt viadalokra készülünk gőzerővel, és két éven belül ott is dobogóra kerülhet. Most edzőtáborozunk Debrecenben, a VIII. Shinkyokushin Harcművész Edzőtáborban, ahol a Shogunból négyen küzdenek majd a fekete övért, köztük Balázs Panni is. Neki pihennie kellett volna kicsit az Eb után, de ez most így jött ki, verseny után kell fekete öves vizsgát tennie. Panni nemrég érettségizett, nyelvvizsgát tett, és küzdelemben, valamint formagyakorlatban felkészült az Eb-re, valamint a fekete övre. Azt hiszem, ez öt embernek elegendő feladat lenne egyszerre – jelentette ki Rácz Csaba, Balázs Panni edzője.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában