Licencmegvonás

2019.07.30. 10:29

Megszólalt a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vezetősége

Mint korábban beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó Szövetség licencadó bizottsága megvonta az NB II.-es licencet az újvárosi focicsapattól.

Fotó: Napló-archívum

A döntés hátteréről csak a klub adhat bővebb tájékoztatást, így a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő képviseletében dr. Tiba István, a klub képviselője és Lajos Ferenc ügyvezető nyilatkozott a Balmazfoci.hu-n:

„2019. május 3-án testületi ülésen döntött a képviselő-testület arról, hogy a törvényes határidőn belül (2019.06.30.) a Balmazújváros Sport Kft. tőkepótlását végrehajtja. Azonban a megnevezett határidőig semmilyen érdemi lépés nem történt annak ellenére sem, hogy a Kft. ügyvezetője kétszer is jelezte a polgármester felé, hogy lépnie kellene. 2019. július 23-án is volt egy testületi ülés, melyen úgy döntött a képviselő-testület, hogy apportálással rendezi a tőkefeltöltést, amennyiben az illetékes minisztérium, az EMMI hozzájárul ehhez. A Kft. ügyvezetője az országgyűlési képviselő segítségével megszerezte a minisztérium hozzájárulását, így semmi akadálya nem volt, hogy a licencadó bizottság által kiszabott határidőig, vagyis 2019. július 26-ig döntsön a képviselő-testület. A polgármester annak ellenére sem hívta össze a testületi ülést, hogy minden papír rendelkezésre állt. Ez az önkormányzatnak semmilyen pénzébe nem került volna, sőt amennyiben megvalósul a testületi ülés, s be tudjuk nyújtani a határozatot, a Kft. zavartalan működését az a száz millió forint biztosította volna, mely ott volt az MLSZ-nél a Kft. részére. Így azonban a Balmazújváros Sport Kft. nem tudta becsatolni a testületi határozatot, s ennek hiányában az MLSZ licencadó bizottsága megvonta az NB II.-es indulási jogunkat.

Azon felül, hogy a balmazújvárosi emberek sportélményektől esnek el, igen komoly anyagi kár is éri a várost, hiszen a Sport Kft. tulajdonosa száz százalékban Balmazújváros önkormányzata. Sajnáljuk, hogy a polgármestert az egyéni bosszúja motiválta a város érdeke helyett!”

A Napló megkereste Hegedűs Péter polgármestert is, aki egyelőre elhárította a bővebb megszólalás lehetőségét. A város első embere elmondta, amíg az MLSZ határozatát nem látta, addig nem szeretne érdemben szólni az ügyben. – Az egyoldalú nyilatkozatokat nem szeretem. Ha valakik ilyen nyilatkozatokat tesznek, ráadásul személyes rágalmakat fogalmaznak meg, az nem etikus viselkedés. A szövetségtől még nem kaptunk választ arra, hogy mint a tulajdonos képviselője, az önkormányzat kaphat-e ebből a határozatból egy példányt. Erre várunk most – fogalmazott Hegedűs Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában