junior Eb

2019.07.26. 15:19

Még mindig a győzelem hatása alatt van a fiatal debreceni kézis

A DVSC frissen sült Európa-bajnoka, Arany Rebeka szerint az egységben rejlett a csapat igazi ereje.

Fotó: Török Attila / nemzetisport.hu

A magyar válogatott 27–20-ra győzte le Hollandiát múlt vasárnap a Győrben rendezett női junior kézilabda Európa-bajnokság döntőjében. Golovin Vlagyimir csapatában három debreceni, Arany Rebeka, Szabó Dóra és Vámos Petra is helyet kapott, és mindannyian remek teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat.

A fináléban négy Arany-gól esett, a Loki jobbszélsője végig szép és eredményes játékkal járult hozzá a végső sikerhez. A frissen sült Európa-bajnokot a kontinenstorna után Barcelonában értük utol, jól megérdemelt pihenőjét tölti ugyanis.

– Négyhetes alapozás előzte meg az Eb-t, a felkészülés az első két hetében inkább fizikai munka volt, később már a taktika került előtérbe. A szövetség a legjobb négy közé kerülést tűzte ki célul, de mi azt beszéltük egymás között, hogy szeretnénk megnyerni a hazai rendezésű Eb-t, mivel két éve bronzot szereztünk, tavaly a világbajnokságon ezüstöt, ezért most győzni szerettünk volna.

„Tudtuk, ennek eléréséhez lépésről lépésre kell haladnunk, mindig csak a következő mérkőzésre figyelni”

– mondta el lapunknak Arany Rebeka, majd arra is rátért, szerinte miben rejlett a csapat ereje.

Mindig volt valaki

– Az együttes magja már négy éve együtt játszik, újoncként Zsiborás Luca és Stranigg Zsófia készült velünk. Ennek az együttesnek, bár vannak kiemelkedő egyéniségei, az egységben rejlik az igazi ereje, folyamatosan segítettük, biztattuk egymást, és a pályán is volt mindig valaki, aki húzta magával a társaságot, ha hullámvölgybe kerültünk. Senki sem sértődött meg amiatt, hogy miért a másik játszik, hanem őszintén drukkolt a poszttársa sikeréért.

„Erre a legjobb példa Szabó Dóra, hiszen Herczeg Lilinek kiváló tornája volt, Dorci minden védését megünnepelte, majd amikor pályára került, akkor pedig hozta magát, a spanyoloknak konkrétan kivédte a szemét. A civil életben is barátnők vagyunk, nincsenek klikkek”

– vélekedett a kézis, aki szerint neki a hollandok elleni döntő volt a legjobb meccse, mert gólokat tudott szerezni és a védekezése is rendben volt.

A lokistában pedig a siker után tudatosult, miért is csinálja. – Még a hatása alatt vagyok a történteknek, egyelőre nem fogtam fel teljes mértékben, hogy Európa-bajnok vagyok. De most már tudom, hogy miért csinálom, hiszen rengeteg lemondással jár az élsport, amíg mások buliztak vagy éppen nyaraltak, mi edzettünk, meccset játszottunk, de már egyáltalán nem cserélném el, ha kell, újra végigcsinálnám – fogalmazott Arany, aki köszöni a szurkolóknak a drukkolást, hiszen rengeteget hozzátettek a teljesítményükhöz.

Kiderült, az Eb-n szereplő debreceniek majd a Balatonboglári edzőtáborban csatlakoznak a csapathoz, addig pihenőt kaptak.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában