A dvsc ellenfele

2019.07.09. 20:01

Kreatív támadójáték jellemzi az albánokat

A középpályás Haris Attila szerint fontos, hogy ne kapjon gólt a DVSC a debreceni, első Európa-liga-selejtezőn.

Fotó: AFP

Hamarosan eljön a pillanat, amelyre három éve várnak a Loki szurkolói: csütörtökön 19 órától a Nagyerdei Stadionban ismét nemzetközi mérkőzést játszik a piros-fehér alakulat. Az ellenfél az albán FK Kukësi lesz, amely a legutóbbi szezonban a második lett hazája bajnokságában.

Masszív csapat

Az 1930-ban alapított klub játékosairól Haris Attila, a Debrecen középpályása árulta el, mit sikerült megtudniuk. – Masszív, agresszív csapat lesz az ellenfelünk – kezdte a futballista. – Az előre játékban szép dolgokat láttunk tőlük, ellenben a védekezésükben találtunk néhány olyan pontot, amelyekből majd szeretnénk előnyt kovácsolni. Egyénileg kreatív, labdabiztos játékosokból áll a gárda, támadásban sok egy az egy elleni párharcot vállalnak be, és jó felépítésű labdarúgóik vannak elöl. Szerencsére a leggólerősebb játékosuk, Reginaldo eligazolt tőlük a nyáron, ez kedvező lehet a számunkra. Viszont érkezett hozzájuk négy új ember, róluk így kevesebbet tudunk, de akkor majd őket pályán megismerjük – fogalmazott Haris.

A védekező középpályás elmondta, nem lehet biztosan tudni, milyen rendszerben kíván a cívisvárosban pályára lépni a Kukësi, bár alapvetően 4-4-2-ben szoktak futballozni. – Lehetséges, hogy az érkezőkkel mást fognak játszani. Nem azt mondom, hogy nekik kell esnünk az első meccsen, előnyt kell szereznünk, de óvatosnak is kell lennünk, hiszen jó lenne kapott gól nélkül megvívni a kilencven percet. Okos játékra lesz szükség tőlünk – jelentette ki az U21-es szűrő.

Haris Attila amondó, nem tekinti hátránynak, hogy itthon kezdik a párharcot. – Mindenki azt szokta mondani, hogy jobb, ha a második meccs van itthon. Mivel közülünk több játékosnak ez lesz az első európai kupamérkőzése, ezért lehet, hogy szerencsésebb, ha ezt a megszokott környezetben játsszuk le. Remélem, sok néző lesz kint, jó a pályánk, szeretünk a Nagyerdei Stadionban fellépni. Nehéz minket itthon megverni, ezt szeretnénk most is bizonyítani.

TN

Klubtörténet

Név: FK Kukësi

Történet: A klubot 1930. március 4-én alapították Shoqëria Sportive Kosova néven. Egészen 1953-ig nem indultak semelyik bajnokságban sem, ekkor azonban az albán harmadosztályban megkezdték szereplésüket.

1958-ban Klubi Sportiv Përparimi-ra változtatták a klub nevét. 1967-ben első nagy sikerüket érték el azzal, hogy megnyerték a harmadosztályt. 1977-ben a másodosztályt is sikerült megnyerniük, így elindulhattak a legmagasabb osztályban. Hamar kiestek, de nem sokkal később, 1982-ben ismét visszatértek az első osztályba.

2010-ben ismét nevet változtattak és a klub ekkor kapta a jelenleg is használt Futboll Klub Kukësi elnevezést.

2017-ben albán bajnok lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában