változás

2019.07.03. 14:48

Kondás Elemér a DEAC élén

A Loki korábbi bajnok és kupagyőztes szakvezetője az NB III.-as egyetemi futballcsapatot irányítja a jövőben.

Fotó: Napló-archív

Változás történt a DEAC harmadosztályban szereplő labdarúgó csapatánál, Sáfár László vezetőedző munkáját Kondás Elemér vette át a héten. Az 55 esztendős tréner a DVSC-vel kétszer nyert magyar bajnokságot, illetve két alkalommal a Magyar Kupát is elhódította. A szakember irányításával az egyetemi gárda játékosai hétfőn elkezdték az edzéseket, hiszen nincs már túl messze az augusztusi bajnoki rajt. Kondás Elemér a felnőtt gárda mellett az utánpótlás együttesek munkáját is koordinálja.

Még alakul a keret

– Az elmúlt héten vetődött fel ez a lehetőség, akkor beszélgettünk a klubvezetéssel az esetleges szerepvállalásomról – nyilatkozta lapunknak a tréner.

„Felkeltette a feladat az érdeklődésemet, az a célkitűzés, hogy a DEAC eredményességben előrelépjen. Debreceniként nagyon szívesen segítek a helyi labdarúgásban”

– mondta Kondás, hozzátéve, hogy jelenleg zajlik a keret kialakítása, reményei szerint minél előbb véglegessé válik, kikre számíthat a következő szezonban. Az egyetemistáknál több próbajátékost is tesztelnek a napokban. – A héten még egy-egy tréninget tartunk naponta, de a jövő héten már napi kétszer gyakorlunk. Annak a hétnek a végén pedig a DVSC második csapata ellen már edzőmeccset is játszunk – fogalmazott Kondás Elemér.

Nagy megtiszteltetés

A DEAC honlapján a szakosztályvezető, Pöszmet Tibor örömmel kommentálta az új edző szerepvállalását. „Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen komoly sikereket elért szakemberrel sikerült megállapodnunk. Elemér az utánpótlásunk szakmai felügyeletét és az NB III-as csapat vezetőedzői feladatait fogja ellátni. Biztos vagyok benne, hogy az utánpótlás edzőink is sokat fognak tanulni tőle, illetve az első csapatunk is profitálni tud az edzői tapasztalatából” – fogalmazott a sportvezető.

Mint a szurkolók emlékezhetnek rá, a debreceni együttes az elmúlt szezonban az NB III. Keleti csoportjának kilencedik helyén végzett.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában