asztalitenisz

2019.07.10. 19:43

Kabály Csaba emlékére pattogtak a labdák

Második alkalommal játszottak az egykori sporttárs tiszteletére.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Egykori sporttársukra, Kabály Csabára emlékeztek a róla elnevezett versenyen a pingpong kedvelői Nyíracsádon. A Szabó László és Göncző József által második alkalommal szervezett – éppen Csaba napra eső – megmérettetésnek idén is az óvoda tornaterme adott otthont, ahol először dr. Nagy János polgármester köszöntötte a versenyzőket, majd egypercnyi idő erejéig néma főhajtással idézték Kabály Csaba emlékét.

Ezt követően Ács Péter a vámospércsi asztalitenisz- csapat edzője, majd Lupó Imre, a Debreceni Városi Asztalitenisz Bizottság elnöke, a vámospércsi asztalitenisz- csapat vezetője kapott szót. Először örömhírt osztott meg a sporttársakkal, miszerint a egye II. osztályban játszó Vámospércs–Nyíracsád közös csapat idén az első helyen fejezte be a bajnokságot, majd ismertette a verseny lebonyolításának menetét és rendszerét.

Jöttek a határon túlról is

A nap folyamán két külön kategóriában mérhették össze tudásukat, ügyességüket és technikájukat az igazolt és az amatőr sportolók, de eredményt hirdettek egyéni és páros versenyszámokban is, és sor került egy úgynevezett fél „DC” versenyre is.

A helyieken kívül részt vettek a versenyen természetesen a vámospércsi asztaliteniszezők, de érkeztek játékosok Debrecenből, Hortobágyról sőt Erdélyből is. A határon túli Margitáról hat játékos fogadta el a szervezők meghívását. A csoportot Mákszem Mónika vezette, aki elmondta, hogy mintegy ötven felnőtt és gyerek pingpongozik Margitán. Minden lehetőséget megragadnak arra, hogy sportolhassanak, versenyezhessenek, így örömmel jöttek Nyíracsádra is. A maratoni verseny eredményhirdetésére a késő délutáni órákban került sor. A négy versenyszám végeredményét Lupó Imre ismertette, az érmeket Szabó László szervező adta át.

Kedves Zilahi Enikő


Eredmények

Összevont páros

Lupó Imre – Pólyik Dávid (Vámospércs)

Mészáros Péter – Moldvai Ottó (Margita)

Papp Zsolt – Nagy László (DEAC–Vámospércs)

Halász László – Tötöts Lajos (Margita)

Szabadidős egyéni

Moldvai Ottó (Margita)

Mészáros Péter (Margita)

Gazsi Ádám, Halász László (Margita)

Igazolt egyéni

Papp Zsolt (DAK–DEAC)

Lipó Imre (Vámospércs)

Pólyik Dávid, Ács Péter (Vámospércs)

Összevont fél „DC” verseny

Lupó Imre – Pólyik Dávid (Vámospércs)

Mészáros Péter – Moldvai Ottó (Margita)

Ács Péter – Bálega János (Vámospércs–Hortobágy)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában