Salakmotor

2019.07.21. 13:40

„Hanyatt verte” a motor Kovács Rolandot

Óriási bukását követően kórházba kellett szállítani Kovács Rolandot.

A közép-európai szövetségek ötfordulós sorozatának nyitányát rendezték szombaton délután a Nagyhalászi Speedway Ringen. A nézők jó néhány remek futamot, parádés motorozásokat láthattak, sajnos bukásokat is. Ennek két komoly kárvallottja volt, hiszen Kovács Rolandot és a Jakub Valkovicsot is kórházba kellett szállítani. Előbbi zúzódásokat szenvedett, utóbbi fejsérülést. A versenyen drámai küzdelmek voltak, két különfutamot is rendeztek. A döntőben két magyar is rajthoz állt, Magosi Norbert és Fazekas Dennis, utóbbi tizenhét éves kora ellenére jól vette az akadályokat, így megnyerte a versenyt.

Percekig feküdt

Kovács Roland, a SpeedWolf Debrecen versenyzője szívesen lemondott volna az izgalmakról, ugyanis rögtön az első futamában kuplunghiba miatt óriásit bukott a rajtnál. A startszalag felcsapódása után Kovács megbokrosodott motorja félkört írva a levegőben ráesett a hátán landoló vaspapucsosra, aki percekig feküdt a salakon. A salakszórók szívósságát mutatja, hogy az esést követően Kovács a depóba már saját lábán ment vissza, és bevállalta a következő futamát.

– A rajt előtt kiszakadt egy tőcsavar a kuplungból – elevenítette fel az eseményeket a versenyző, akit a Hajdú-bihari Napló vasárnap délután a kórházban ért utol telefonon. – Ahogy elindult a motor alattam – annak érdekében, hogy ne menjek neki a szalagnak – beszorítottam a blokkot a lábam közé, és fel is kellett állnom az ülésből. Amint elengedtek minket egyből beleugrottam az ülésbe, mert elsőnek akartam befordulni a kanyarba. Sajnos nem volt már meg a motor fordulata, letapadt a hátsó kerék és úgymond hanyatt vert.

Fotó: Mán László

„A bukás után nem kaptam levegőt és óriási fájdalmat éreztem a hátamban. A második futamomra még visszamentem a tartalék motorommal, de két kör után éreztem, hogy baj van, elfogyott a levegő.”

– Ezután beszállítottak a nyíregyházi korházba, ahol megröntgeneztek, szerencsére törésem nincs, „csak” zúzódott a hátam és a tüdőm. A légmell veszélye miatt éjszakára ott tartottak megfigyelésre, de nemsokára saját felelősségemre hazamegyek. Amikor rám esett a motor, a kormány megütötte a combomat, így lépni is alig bírok, úgyhogy pár napot pihennem kell. A hátam is lüktet, éjszaka fél órákat tudtam csak aludni, amint megmozdultam rögtön felébredtem a fájdalom miatt. Augusztus 20-án hazai pályán mindenképpen szeretnék elindulni, addig fel kell épülnöm – nyilatkozta Kovács Roland.

ML, MSZ

MACEC Kupa, 1. forduló

1. Fazekas Dennis 12, 2. Magosi Norbert 12, 3. Patryk Woydylo(lengyel) 11, 4. Michal Curzytek 11, 5. Marko Levishin (ukrán) 11, 6. Andrij Kobrin (ukrán) 9, 7. Stanislav Melnyicsuk (ukrán) 8, 8. Jakub Valkovics (szlovák) 8, 9. Patrik Mikel (cseh) 8, 10. Przemyslaw Liska (lengyel) 8, 11. Andrij Rozaliuk (lengyel) 6, 12. Jan Macek (cseh) 5, 13. Milen Manev (bolgár) 4, 14. Jaroslav Petrák (lengyel) 3, 15. Nazar Fedorcsuk (ukrán) 3, 16. Bárány Márk 1, 17. Kovács Roland 0 ponttal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában