jegyzet

2019.06.08. 12:33

Milyen az ember maga

Hosszú a listám. Megnyugtatok mindenkit, nem halállistáról van szó, mint amilyen a Trónok harca sorozat egyik főszereplőjének, Arya Starknak volt.

Szabó Dóra

Ez egy másfajta lajstrom. Azon sportemberek neve, akikkel munkám során volt alkalmam interjút készíteni. Vannak köztük helyi, már szép sikereket elért sportemberek, feltörekvő fiatalok és világhírű versenyzők is. A beszélgetésekből, legyenek azok rövidebbek vagy hosszabbak, sok mindent le lehet szűrni. Nem kérdés, ahhoz, hogy valaki igazi példaképpé váljon, a győzelmek mellett más is kell, lényeges, milyen az ember maga.

Még 2013 decemberében történt, Balmazújvároson. Az akkor Füzesi Ferenc által irányított férfi kézicsapat a Magyar Kupa negyedik fordulójában a Veszprémmel került össze. A meccs végén rengeteg szurkoló özönlött a folyosóra, szinte mindenki Nagy Lászlót vette célba. Magam is ott toporogtam, de hamar rájöttem, hasztalan tolonganom, bölcsebb, ha a háttérben kivárom a sorom. Így is történt, hosszasan ácsorogtam, mire végre kiért a csarnokból a hórihorgas átlövő. Megszólítottam, azt hitte, én is autogramot szeretnék. Közöltem vele, újságíró vagyok, és a találkozóról kérdezném. Látszott rajta a fáradtság, ment volna már a csapatbuszra, nyugalomra vágyott. Mégsem hajtott el, kért pár percet, hogy letegye a cuccát, majd készséggel állt rendelkezésemre. Számomra ekkor vált valódi sztárrá.

Szabó Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában