Megmozdult az egész város

2019.06.10. 10:58

Lidérctúrával indult a nyíradonyi Kihívás Napja

Saját kategóriájában újra elnyerte Magyarország legsportosabb települése címét a járási központ.

Fotó: Tulipán Csilla

A helyiek szívügyüknek tekintik a mozgást: a sporteseményeken tömegek mozdulnak meg. Ezt bizonyítja az is, hogy idén is több ezren fordultak meg valamilyen városi sporteseményen a Kihívás Napján. Csiszár Antal testnevelő és felesége vezetésével 27 éve mozgatnak meg majdnem minden városlakót.

Mindenhol mozogtak

Bátorságprogrammal indult a Kihívás Napja – a „lidérctúrán” vaddisznó- és szarvaslesre indultak a bátrabbak Csiszár Antal vezetésével. Majd a Kerékpáros Egyesület „Drótszamárra fel és tekerj a városunkért!” elnevezésű hajnali programján vehettek részt a kétkerekezni vágyók. A könnyed hajnali séta után közösen gimnasztikázott a város apraja-nagyja a városháza előtt. Tasó László országgyűlési képviselő is szívügyének tekinti a sportot, így aki jobban a sorok közé nézett, láthatta, hogy ő is ott tornázott a tömegben.

 

A nap eseményeit a „Futás, kocogás, gyaloglás (2019 méter) az egészségedért!” folytatta. Volt kerékpártúra a szomszédos Balkány településre, lehetett buszt tolni, de az erdei tornapálya feladatainak teljesítése is igazi kihívás volt. Tornáztak a babák és a mamák a művelődési házban, Vass-Erdei Fruzsina sportmenedzser vezetésével a város lakóit is bevonták a mozgásba: megtornáztatták a buszmegállóban várakozókat, a boltok vásárlóit, a postán sorba állókat, a bölcsiseket, ovisokat, de még a helyi fafeldolgozó gyár munkásait is.

A Szent Mihály Görögkatolikus Óvodában és Általános Iskolában is folytak a programok: volt kötélhúzás, célba dobás, lehetett trambulinozni. A Temesvári úti iskola évfolyamonkénti ügyességi vetélkedőt, büntetődobó versenyt, röplabda-, kosár- és labdarúgó mérkőzéseket bonyolított. Az aradványpusztai oviban és iskolában is folyamatosan lehetősége volt a gyerekeknek érdekesebbnél érdekesebb sport programokon részt venni.

Reggeltől estig

A Harangi Imre Rendezvénycsarnokban reggel 9-től este 9-ig lehetett sportolni. Volt kispályás foci, 7 méteres rúgó versenyek, dekázó, fejelő versengések, futsal-, lábtenisz-, röplabda-, kézilabda-, kosárlabda-, floorballmérkőzések, ügyességi vetélkedések, de lehetett frízbizni, görkorizni, traktorgumit gurítani, asztaliteniszezni, sakkozni, szkanderozni és csocsózni is. Estefelé a város közelében lévő Gúthi erdő telt meg botos gyalogosokkal a nyíradonyi Nordic Walking Klub jóvoltából. A nap utolsó programjaként a kézilabdás lányok gurították a bowlinggolyókat. Heczegné Kazsamér Mónika szervező tudatta lapunkkal, hogy saját kategóriájában (8000 fő alatti települések) újra Nyíradony lett a legsportosabb település, maga mögött hagyva Dévaványát, Tápióbicskét, Jászárokszállást, Alsózsolcát, Martonvásárt, Kerekegyházát, Rácalmást.

Tulipán Csilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában