el-selejtező

2019.06.20. 12:15

Lehet, hogy mégsem a Roma jön Debrecenbe?

Ahogyan azt megírtuk, a DVSC az albán Kukësi ellen játszik az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában.

Fotó: Kiss Annamarie

Egy nappal később az is kiderült, hogy ha sikerül kivernie a debrecenieknek a Kukësit, akkor a második fordulóban az olasz AS Roma jön szembe.

Most azonban úgy tűnik, nem is olyan biztos, hogy a rómaiakkal játszik a Loki július 25-én, illetve augusztus elsején. Az olasz lapok ugyanis arról számoltak be, hogy az AC Milan és az európai szövetség, az UEFA között létezik egy olyan megállapodás, amely értelmében a milánóiak nem indulnak a következő szezonban az Európa-ligában. Ennek fejében az UEFA több időt ad számukra a nem egészen szabályszerű költségvetés és a pénzügyi fair play megsértése miatt fennálló helyzet rendezésére.

Ha a Milan tényleg nem indul az El-ben, akkor a Roma automatikusan a csoportkörbe kerül, a selejtezőben pedig a Torino indulhatna, így a „Toro” játszhatna a DVSC–Kukësi továbbjutójával. Vélhetően hamarosan döntés születik az ügyben, hiszen bő egy hónap múlva bonyolítják le a második fordulót az El-ben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában