Európa-bajnokság

2019.06.12. 10:54

Ezüstéremmel tért haza a debreceni karatés

Ifj. Jászberényi Zoltán ezúttal is remek teljesítménnyel rukkolt elő.

Fotó: Kiyosumi Dojo

A közelmúltban Wroclaw-ban rendezték meg az IKO Kyokushinkaikan utánpótlás és felnőtt Európa-bajnokságát rekord létszámmal, 28 ország 740 versenyzőjének részvételével. A Kiyosumi Dojo három versenyzője is indult a versenyen, ketten az utánpótlás, egy fő pedig a felnőtt kategóriában – tudatta a debreceni klub.

Az első napon a felnőtt versenyzők küzdelmei zajlottak, melyben Senpai Badar Máté 2. danos mester volt érdekelt. Számára sajnos nem a várakozásainknak megfelelően alakult a verseny, nem sikerült az első négyben végeznie.

A következő nap az utánpótlás kata (formagyakorlat) versenyszámban első ízben szerepelt Eb-n Badar Nedda, aki legalacsonyabb övfokozatú versenyzőként kiválóan helyt állt, 21 versenyzőből a 9. helyen végzett.

Ezután a kumite (full contact küzdelem) versenyszám következett, ahol ifj. Jászberényi Zoltán képviselte a csapatot, aki a tavalyi Eb-n 3. helyezett volt. Zoltán ez alkalommal is remek teljesítményt nyújtott, waza-ari (az ellenfél átmeneti harcképtelenné tétele) és ippon (az ellenfél teljes harcképtelenné tétele) győzelmekkel verekedte be magát a döntőbe. Ott egy orosz versenyzővel kellett megküzdenie, aki túl erősnek bizonyult számára, így végül Zoltán a második helyen zárta a kontinenstornát.

Fotó: Kiyosumi Dojo

A szokott módon tanulásra is volt lehetőség a verseny folyamán Shihan Katsuhito Gorai szemináriumán. A képzésen ez alkalommal 6 magas övesünk is részt tudott venni: Shihan Badar Attila, Senpai Badarné Krista Andrea, Senpai Badar Bence, Senpai Rácz Zsolt, Senpai Jászberényi Zoltán (aki a versenyen bíróként is közreműködött) és Gökler Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában