Futsal

2019.06.02. 18:45

DEAC: a játék és az eredmény is tetszetős volt

A DEAC nemcsak gólt sem kapta nyerte az Aramis elleni párharc első meccsét pénteken, a futsal NB I.-ben, de a játékra sem lehetett panasz.

Fotó: Napló-archív

Elek Gergő edző csapata a találkozó jelentős részébe uralta a derbit, így 1-0-s előnnyel mehet az Aramishoz hétfőn, a második találkozóra – olvasható a DEAC hivatalos honlapján.

Az Aramis a találkozó során több alkalommal remek összjátékot mutatott be, ám ez elmondható az időnként sziporkázó DEAC-ról is. Ráadásul a debrecenieknek volt több helyzete, s ami még fontosabb, ezek közül néhányat értékesítettek is a srácok.

Kasuba Máté gólja az 5. percben fontos volt (1-0), hiszen kívülről úgy tűnt, ezen a meccsen nagyon nem mindegy, hogy ki szerzi meg a vezetést.

Bár futsalban sokszor változhat az eredmény, de ezen a napon a DEAC-nak jót tett az 1-0, s utána, bár Faragó Ádám kapusnak több nagy védést is be kellett mutatnia, egészében véve a cívisvárosiak akarata érvényesült.

A második félidő legelején rögtön nagy hazai helyzetekkel nyitott a DEAC, a tűzijáték azonban akkor még eredménytelen volt. Ám hamarosan a nagyon aktív Szentes-Bíró Tamás Vékei Nándor ügyes asszisztja után 9 méterről bebombázta a labdát a bal felsőbe (2-0).

Ekkortól nagyon ment a játék a DEAC-nak: több olyan akciójuk is futott a pályán, amely, bár nem eredményezett gólt, de tapsra ragadtatta a közönséget, hiszen látványos volt mind.

Erőlködés nélkül játszott a DEAC, s bár továbbra sem dőlhettek hátra, az megnyugtató volt, hogy láthatóan élvezték a játékot.

Kovács István (3-0) gólja végleg megnyugtatta a csapatot, míg a hajrában Rácz Zsolt pedig már az örömfoci időszakában lőtte a magáét (4-0).

A tények

Futsal NB I. helyosztó (a 7. helyért), 1. meccs

DEAC – Aramis 4-0 (1-0)

Elek Gergő: – Az első félidőben kiegyenlített játék folyt. Kellett hozzá Faragó kapus, hogy kapott gól nélkül hozzuk le. A második félidőben úgy gondolom, hogy az ellenfelünk fölé kerekedtünk. Mind védekezésben, mind támadásban tudtak változtatni a játékosok, a megbeszéltek szerint! Külön örülök, hogy az U20-as játékosok is szóhoz jutottak, akiknek ezúton is gratulálok a bajnoki címükhöz!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában