Szívébe zárta Debrecent

2019.05.24. 11:30

Nem volt könnyű Jova döntése

Búcsút int a DVSC-nek Aleksandar Jovanovic, aki az itt töltött öt esztendő alatt a cívis drukkerek egyik kedvencévé nőtte ki magát. A példás mentalitású játékos máig imád futballozni, ezért nehéz szívvel, de úgy döntött, a több játéklehetőség reményében máshol folytatja a karrierjét.

Fotó: Kiss Annamarie

Ahogy már arról szerdán beszámoltunk, öt idény után távozott a DVSC-től Aleksandar Jovanovic (a fenti fotón balra). A Ferencvárostól 2014 nyarán érkező, fáradhatatlanul robotoló középpályást gyorsan szívébe zárta a debreceni publikum, aki összesen 163 hivatalos mérkőzésen húzta magára a piros-fehér mezt. Búcsúajándékként Szima Gábor, a Loki elnöke a játékos tétmérkőzései számával ellátott mezzel köszönte meg Jovanovicsnak a Debrecenben töltött időszakot.

„Nagyon boldog és szerencsés vagyok, hogy két olyan csapatban is játszhattam, mint a Loki és a Fradi, és két olyan gyönyörű városban élhettem, mint a cívisváros és Budapest”

– vallotta be a mindenki által csak „Jovának” szólított játékos. – Utóbbi egy igazi világváros, Debrecen pedig a nyugalom szigete, nekem családos emberként ez jobb volt. A feleségem és a fiam is remekül érzik itt magukat, rengeteg barátra tettünk szert az évek alatt.

Szomorú volt

A boszniai születésű szerb zongoracipelőben a tavasz folyamán vetődött fel a váltás gondolata, mert úgy érezte, a jövőben nem kapna annyi szerepet a pályán, mint amennyit szeretne.

– A futball a világ legjobb játéka, és én nagyon szeretek focizni, edzeni, de az igazi a meccs; az elmúlt időszakban egy-egy olyan bajnoki után amikor nem kaptam lehetőséget – vagy csak pár percet – szomorúan mentem haza. A Loki a saját nevelésű játékosokra épít, odafigyel a fiatalokra, ez egy nagyon jó koncepció. Ennek annyi a hátulütője, hogy a rutinosabb futballisták helyét idővel átveszik az újak, de nincs ezzel semmi baj, ez az élet rendje.

Kérdéses a folytatás

A középpályás nagyon nehéz döntést hozott, de még érez magában pár évet a futballban, és meg akarja mutatni, hogy bár már nem a legfiatalabb, ugyanúgy ég benne a tűz, mint pályafutása elején. Még nem tudja hol folytatja, de hazánkban szeretne futballozni, hiszen itt ismerik a nevét, és reményei szerint talán tett is le annyit az asztalra, amely alapján akad még olyan csapat, amelynek olyan típusú játékosra van szüksége, mint ő.

Gyönyörű időszak

Jovanovicsék a tanév végéig biztosan Debrecenben maradnak, ugyanis kisfiuk itt járja az első osztályt. A suli végével aztán előbb irány Bosznia, ahol a játékos édesanyját látogatják meg, majd Görögországban is eltölt pár napot a família.

– A nyáron visszatérek, hogy mindenkitől el tudjak búcsúzni. Rengeteg üzenetet kaptam szurkolóktól, ismerősöktől, nem is tudom elmondani mennyire jól estek azok a szavak. Boldog vagyok, hogy a drukkerek is értékelték, hogy én mindig mindent beleadtam a pályán, mindent megtettem a Lokiért, a győzelemért. Egy gyönyörű időszak ért véget most, de a szívemben mindig ott lesz a DVSC és a szurkolók. Köszönök mindent! – búcsúzott a csupa szív középpályás.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában