Helyi sport

2019.05.05. 10:04

Indul a párbajtőrözők repjegyvadászata

Caliban kezdődik a kvalifikációs sorozat, Mihály Kata már csütörtökön elutazott.

Fotó: Molnár Péter

A világ túlsó felén, a kolumbiai Caliban kezdődik a párbajtőrözők olimpiai kvalifikációs sorozata a hétvégén, a Grand Prix-en a Békessy Béla Vívó Klub válogatott sportolója, Mihály Kata is pástra lép. Már így is sűrű időszak van Kata háta mögött, és még csak most jön a java.

Április közepén hat ország 43 vívója edzőtáborozott a tatai Olimpiai Központban. – Nagyon jó volt az a pár nap Tatán, Észtországból, Lengyelországból és Németországból is érkeztek remek vívók. A felkészülésemet egy kisebb sérülés nehezítette, de még így is nagyon hasznosnak találtam – fogalmazott Mihály Kata, aki múlt hétvégén a Magyar Kupa utolsó fordulójában a békessys csapattal bronzérmet szerzett, egyéniben pedig a 9. lett. – A csoportmérkőzés során összeszedetten tudtam vívni, és elsőként kerültem a főtáblára. Sajnos eközben visszaköszönt a régóta vissza-visszatérő sérülésem, ami az elején kicsit hátráltatott, de ahogy jöttek az asszók, túl tudtam rajta lendülni. Sajnos a nyolcba jutásért kikaptam, amit sajnálok. De nagyon hasznos tapasztalat volt abból a szempontból, hogy miként reagáljak, mikor nehezített helyzetben kell helytállni – értékelt Kata.

Egyedül kell helytállnia

A tehetséges vívóhölgy nem csupán a sportban, a tanulásban is jeleskedik. A Kerpely Kálmán Doktori Iskola PhD-hallgatója ismét sportösztöndíjat vehetett át a megyei önkormányzattól. – Tény, ami tény, nem egyszerű a sportolás és tanulás összehangolása. Vannak nehezebb időszakok, amikor például több verseny van egymás után, sok utazás, illetve edzőtáborok. Ilyenkor kicsit kevesebb idő jut rá, de ha fordul a helyzet, és több a szabadidőm, a hiányosságokat mindig pótolom és azzal is haladok szépen – mesélte, majd rátért az előtte álló megmérettetésre.

– Nagyon várom a kolumbiai versenyt, igaz, abból a szempontból kicsit nehézkes lesz, hogy sajnos az edzőm nem tud elkísérni, így egyedül vágok neki az útnak és a versenyzésnek. A mezőny krémje mind ott lesz, ez az első kvalifikációs verseny.

„Szeretném, ha ki tudnám magamból hozni a maximumot, ha ez sikerül, akkor én már elégedett leszek.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában