Programajánló

2024.05.22. 12:03

Nagyrábéra látogat Juhász Anna országos irodalmi rendezvénye

Haon.hu

Ezúttal Nagyrábéra látogat Juhász Anna rendhagyó irodalomórája

Forrás: Petőfi Ügynökség Nonprofit Zrt.

Rendhagyó irodalomóra keretében mélyülhetnek el az olvasás szépségeiben a diákok egy országos kezdeményezésnek köszönhetően, mely május 27-én Nagyrábéra is ellátogat. 11 órától a Juhász Anna Prima-díjas irodalmár, kulturális menedzser, a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalomszakmai munkatársa kalauzol el helyi diákokat az irodalom színes útvesztőjében. A szakember négy éve járja már az országot irodalmi foglalkozásaival, diákokat megszólító rendhagyó irodalomóráival. A program során igyekszik a literatúra szeretetét átadni, egyben népszerűsíteni a klasszikus és kortárs magyar irodalmat is.

Hazánk legsikeresebb irodalmi szervezője

Juhász Anna az ország legnagyobb irodalmi rendezvény-sorozatainak megálmodója és megvalósítója, 2005 óta, közel két évtizede dolgozik irodalmi rendezvényeken. 2010-ben alapította meg első saját, független műhelyét, melyet önállóan hozott létre. 

Ma már heti több mint ezer embert ültet le az írók, költők, leginkább a magyar alkotók, az olvasás népszerűsítéséért. Mindezt egyetlen céllal: eljuttatni a közönséghez az olvasás szeretetét, a magyar irodalom gazdagságát.

Elhivatottságát otthonról hozza: életét születésétől meghatározza az irodalom, amit hivatásául választott. Édesapja a kétszeres Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjas költő, Juhász Ferenc. Az Ő általa teremtett világ adta számára a lehetőséget és célt is: maga eszközeivel folytassa az irodalom teremtő légkörét és vigye mindenkihez közel az írott szó súlyát. Édesapja szerint Anna népnevelő: minden egyes ember éppolyan fontos számára, a legfiatalabb diákoktól a nyugdíjas olvasókig. Csányi Vilmos etológus szerint „Anna az egész világot képes felfogni. Ez Juhász-örökség”.

A program látogatása ingyenes, a részletekről az esemény Facebook-oldalán bővebben is olvashat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában