Programajánló

2024.02.14. 10:52

Kokadra költözött egy vándorkiállítással a Déri Múzeum

Haon.hu

Két héten keresztül látható Kokadon a tárlat

Forrás: Facebook / Déri Múzeum

Országszerte szervezik a színvonalas kulturális programokat a kultúrstratégiai intézmények a Petőfi Kulturális Program égisze alatt a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésével – olvasható a Déri Múzeum Facebook-oldalán. Mint írják, a mintaprogram jelenlegi szakaszában az ötezer lélekszámúnál kisebb településekre jutnak el díjmentesen zenés, táncos, irodalmi, néprajzi, művészeti, cirkuszművészeti és egyéb közösségi-kulturális programok.

A kezdeményezéshez a Déri Múzeum is csatlakozott, elsőként egy vándorkiállítással. A múzeumé az ország egyik legnagyobb régészeti gyűjteménye, mely több mint öt millió tárgyból áll. A minitárlat két héten át mutatja be a feltárt leletek válogatott értékeit az érdeklődőknek Kokadon. A földünk mélyének kincseiről mesélő vándorkiállítás ezt követően Derecskén lesz majd látható – olvasható a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában