Előadás

2024.02.10. 08:15

A helység kalapácsa lecsapott Debrecenben - fotókkal

Haon.hu

A Győri Nemzeti Színház előadását pénteken mutatták be Debrecenben (képünk a csütörtöki próbán készült)

Forrás: Molnár Péter

Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója apropóján a Győri Nemzeti Színház a Cooperával karöltve új műfajban vitte színpadra a forradalom költőjének egyik közkedvelt művét: vígopera született A helység kalapácsa című eposzparódiából. Az előadást Győr és Budapest után Debrecenben is láthatja a színházszerető közönség. A bemutató február 9-én lesz, ezt további hét előadás követi.

„A Szemérmetes Erzsók kegyeiért folytatott, a Fejenagy és a lágyszívű kántor között dúló, Harangláb irányította szerelmi csatározásban fellehető humort megőrizve a Zakariás Zalán rendezte, Bereczki Ágota szövegkönyvével-librettójával jegyzett előadás minden mai ember számára is tükröt tart: életet lehelve a karikatúra elemeivel elnagyolt Petőfi-karakterekbe, olyan gondokkal, problémákkal, örömökkel vértezi fel őket, amelyek a ma emberének is sajátjai. Mindehhez Kovács Adrián zenei világa a parodisztikus hangvételt igazi komolyzenei, összművészeti produkcióvá növeli” – áll a teátrum ajánlójában.

A Csokonai Nemzeti Színházba vendégelőadásként érkező produkcióban többek közt a Liszt-díjas Molnár Levente, Mester Viktória, Zábrádi Annamária, Ujvári Gergely, Szemenyei János és Bakos-Kiss Gábor jelenítik meg a mókás karaktereket. (Képsorozatunk a bemutató előtti fotópróbán készült.)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában