Harangi Attila sikere

2023.07.17. 14:31

Podmaniczky-díjat kapott a debreceni építész

Haon.hu

Harangi Attila építész, a Debreceni Városvédő és -szépítő Egyesület elnökségi tagja

Forrás: Napló-archív

Kiosztották a Podmaniczky-díjakat a Ráday Mihály Város- és Faluvédők Szövetsége 40. országos találkozójának záróünnepségén, pénteken. A tapolcaimedia.hu beszámolója szerint a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központban tartott rendezvényen összesen 11 díj talált gazdára.

Podmaniczky-díjat vehetett át többek között Harangi Attila építész, a Debreceni Városvédő és -szépítő Egyesület elnökségi tagja is.

Az elismerést, mint arra a kapcsolódó Wikipédia-szócikk is rámutat, mindazon magánszemélyeknek és közösségeknek adják, akik a legtöbbet tették épített és természeti környezetünk, kulturális örökségünk értékeinek megismertetése, védelme érdekében.

A tapolcai portál cikke szerint az ajánlásokat a szövetség országos választmánya bírálja el, és dönt arról, hogy az adott évben ki kapja az elismerést, amely egy bronz plakett Pallasz Athéné és Podmaniczky Frigyes arcképével a két oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában