Programajánló

2023.06.24. 15:01

Körbeutazzák a Földet a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon

Jelenet a 80 nap alatt a Föld körül című előadásból

Forrás: Csokonai Színház-archív

A Verne Gyula kalandregényéből készült koncertszínházi előadás igazi családi kikapcsolódást kínál. Phileas Fogg vérbeli angol úriember, aki precíz napirend szerint éli az életét. Köt egy képtelen fogadást, miszerint 80 nap alatt körbeutazza a Földet, mert a menetrend szerint ez lehetséges. Csakhogy a világ nemcsak a menetrendre hány fittyet, hanem Mr. Fogg terveire is, és kezdetét veszi egy őrült utazás vonaton, hajón, lóháton, elefánton, jégvitorláson és minden egyéb járművön.

A világutazó Phileas Foggot Karácsonyi Zoltán, szolgáját Szántó Balázs, őket az egész világon keresztül üldöző nyomozót Hirtling István, míg Verne Gyulát Csorba Lóci alakítja. Karácsonyi Zoltánt elmondta: egy hirtelen ötlet, egy váratlan gondolat néha az egész életünket felforgathatja és olyan események sorát indíthatja el, mely eddigi világképünket és viszonyrendszerünket új megvilágításba helyezi. „Az általam megformált Phileas Fogg egy hirtelen jött fogadás következtében kerül ebbe a helyzetbe. Kizökkenve a szigorú hétköznapi rutinból kalandok sokaságát éli át a 80 napos utazása során a Föld körül” – mondta, kiemelve: a fizikai utazás semmi ahhoz képest, amit érzelmileg kell megtapasztalnia. „Egy új, számára ismeretlen univerzummal találja magát szemben, ami nem más, mint a szerelem. És mint tudjuk, a szerelem mindent felülír” – fogalmazott Karácsonyi Zoltán.

Szántó Balázs kiemelte: óriási energiával tölti fel mindannyiukat a színpadon, hogy a Lóci játszik zenekarnak köszönhetően az élőzene szerves részét és szövetét képezi a történetmesélésnek.

Az előadás a TRIP, a Vígszínház és a Kult 2* közös produkciója, melyet Debrecenben, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon láthat a közönség. A zenés káosz Verne Gyula, Csorba Lóci és Divinyi Réka ötleteiből született – tudatta a Csokonai Színház közlésében.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában