Helyi kultúra

2023.06.19. 14:50

Újabb országos sikert söpört be a fiatal böszörményi énekes

Köszörüs Sára (középen, díjjal kezében) harmadik helyzezést ért el a veszprémi versenyen

Forrás: Köszörüs Zoltán

Az elmúlt hétvégén 15. alkalommal rendezték meg a Zenés „színház az egész világ” című országos énekversenyt, melyre idén az egész Kárpát-medencéből nevezhettek a fiatalok. A korábban Várpalotán rendezett verseny ebben az évben Európa Kulturális Fővárosába, Veszprémbe költözött. Elsősorban musicaleket, filmzenéket, operetteket vártak a színpadra a szervezők. Az eddigi díjazottak és az eseményhez kapcsolódó háromhetes nyári tábor korábbi hallgatói ma már meghatározóak a magyar zenés, illetve színházi életben.

A zsűriben ezúttal helyet foglalt Csengeri Attila musical- és operettművész, Szabó Szilvia főszervező, operaénekes, énektanár, Lőricz Máté táncos, koreográfus és nem utolsósorban dr. Bátori Éva operaénekes, a nyári kurzus vendég művésze, aki a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Magánének Tanszékének megbízott vezetője.

A versenyen a hajdúböszörményi tehetség, Köszörüs Sára is indult, aki a Debreceni Kodály Zeneművészeti Szakgimnázium kilencedikes, magánének szakos tanulója – tudtuk meg a fiatal énekes édesapjától. Sára a Dzsinn „Jóbarát” című dalát vitte az Aladdin című filmből, majd a döntőben a „Valahol Európában” című musicalből énekelte el a Kuksi halála című dalt. A zsűri külön értékelte, hogy humoros és komoly hangvételű darabot is vitt, amelyeket kidolgozottan adott elő. Magasszintű énektechnikája, szép kiejtése is hozzájárult, hogy végül a harmadik helyezést érte el a rendkívül színvonalas, nagy létszámú mezőnyben.

Haon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában