Más szemmel

2023.02.26. 09:00

Fölfelé örvénylő tűzlétra-ösvény és óriás betonpók – fotósunk ezúttal íveket, geometriai alakzatokat örökített meg - fotókkal

A Református Kollégium Nagykönyvtára vonzza a tekintetet

Forrás: Kiss Annamarie

Ha a harmóniát éppúgy meglátod egy biciklitároló lakatokért kinyúló fémrúdjaiban, mint a rezonáló levegőt egymás mellett az ég felé vezető orgonasípsorban, akkor az lehet, hogy benned gyökerezik. Fotós kollégánk, Kiss Annamarie nyitott szemmel és szívvel járta Debrecent, hogy annak épített remekműveiben vagy hétköznapi köztéri tárgyaiban megmutathassa nekünk a szépséget, az egyensúlyt, a szimmetriát, a tökéletes íveket és geometriai alakzatokat.

Ablakot nyit az egyetem díszudvara fölé, a Róth Miksa álmodta üvegfelület részleteire: mintha ezer szemmel nézne le az alatta járóra 29 méter magasból a 700 négyzetméteres üvegtető. Fotóriporterünk ellenállhatatlanul hívogató utakká, ösvényekké „formálta” a tűzlétrát, a betonfalú szürke tízemeletesek közötti levegővételnyi rést, ősi fosszíliává a Csonkatemplom csigalépcsőjét, és kilenclábú óriáspókká a Dobozi-lakótelepi víztornyot.

A cívisvárosi helyszíneket fejtegetve, olykor rejtvénynek is beillő fotói játékra hívnak. A galéria megtekintése után más szemmel nézünk az ismertnek hitt környezetünkre.

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában