Programajánló

2023.01.19. 12:19

Két színházi előadás látható ingyenesen Debrecenben

A tét: a történelem megváltoztatása és a tökéletesség feltalálása.

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György társulata a jövő héten január 26-án, csütörtökön 19 órától és 27-én, pénteken 18 órától két alkalommal játssza Debrecenben a Szőcs Géza Raszputyin küldetése című drámájából készült Raszputyin című előadását. A híres-hírhedt történelmi figura, az orosz cári udvar különleges parafenoménjaként közismert Raszputyin Szőcs Géza drámájában nem kisebb küldetéssel lép fel, mint hogy látnoki képességeit latba vetve megpróbálja meggyőzni az embereket, hogy olyan döntéseket hozzanak, melyekkel elkerülhető a világégés – írja közleményében a Csokonai Színház.

Forrás: Csokonai Színház

Az első világháború kitörésének századik évfordulójára írt darabot a rendező, Sardar Tagirovsky különleges időutazássá formálja, melynek tétje az lesz, hogy a főhős megmásítsa a történelmet. A mintegy 205 perces, két szünettel játszott előadás, melyet a kritika a társulat egyik legimpulzívabb produkciójaként emleget, komplex képet fest az eleve elrendelésről az időtlenség kontextusában. 

Az ingyenesen megtekinthető produkció az Interreg „Román-magyar határon átnyúló kulturális inkubátor az előadóművészetek számára” elnevezésű pályázat keretében vendégszerepel a Csokonai Fórumban, a részvétel mindössze a részvételi szándék jelzéséhez kötött. 

Február végén, 23-án és 24-én az Interreg pályázat révén a szatmárnémeti teátrum Mihai Raicu Társulata egy újabb, szintén ingyenesen megtekinthető produkciót hoz majd el. Andrea Gavriliu: A tökéletesség receptje sok lépésben, melyek nem vezetnek sehová című mozgásszínházi előadását. – A darab nem más, mint egy próbálkozás, a jelen kor emberének kétségbeesett próbálkozása a boldogság meglelésére egy, a társadalom összes szigorával teletűzdelt világban. Tökéletesség által boldognak lenni? A tökéletlenség egyenlő a boldogtalansággal. A tökéletesség illúziója folytonos versenyben tartja az embert, még akkor is, ha semmi eredményre nem vezet − ajánlja a produkcióját a társulat.

Az előadásokra a regisztrációt a vendégek létszámának megjelölésével a [email protected] email-címen várják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában