Látványos lesz, az biztos

2022.12.22. 12:53

Idén is megadják a módját a szilveszternek Szoboszlón, mutatjuk a programot!

Tüzérségi bemutató is lesz a hagyományos csergetésen.

Forrás: Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár

Izgalmas programokkal tarkított különleges óévbúcsúztatásra várják az érdeklődőket Hajdúszoboszlón az év utolsó napján. Idén is megrendezik ugyanis az évről évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő szilveszteri csergetést

– közölte portálunkkal a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár. Délután öt órától a város főterén elevenedik meg a nem mindennapi hagyomány, melynek gyökerei egészen régre nyúlnak vissza. Annak állítanak emléket ekkor, hogy a helyiek 1559. december 31-én kolompszóval, ostorpattogtatással, égő szalmacsóvákkal és a templomtorony kivilágításával ijesztették el a támadó török hadsereget. Idén csikós- és pásztorruhába öltözött hagyományőrzők mellett a CRUX ALBA középkori tüzérség tart bemutatót. A majd’ ötszáz éves múltra visszatekintő neves esemény napjainkra látványos felvonulással egybekötött óévbúcsúztató szokásként él tovább. A cél az, hogy a résztvevők együtt űzzék el gonosz erőket, és köszöntsék vidáman az új esztendőt.

A különleges programot hat órától a népzenei dallamokat modern hangzásban megszólaltató Kerekes Band koncertje követi. Négy és hét óra között játékos történelmi kalandozás várja a kicsiket és nagyokat is a Kalandozó Komédium Történelmi Játékudvar közreműködésében. Háromnegyed öttől pedig Molnár Miklós és Bandája, valamint Bárdosi Ildikó népdalénekes előadását hallhatjuk.

A rendezvény ingyenes.

A részletes program

17.00 Szilveszteri Csergetés

18.00 Kerekes Band koncert

16.00-19.00 Kalandozó Komédium Történelmi Játékudvar

16.45 Molnár Miklós és Bandája, valamint Bárdosi Ildikó népdalénekes előadása

Helyszín: Hajdúszoboszló, Hősök tere

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában