Keddi program

2022.11.22. 07:03

Hobóval ünneplik a megye napját Vámospércsen

Az előadásra ingyenes a belépés.

Forrás: MW-archív

Hajdú-Bihar megye napján, november 22-én Vámospércs vendége lesz Földes László Hobo Kossuth-, Fonogram- és EMeRTon-díjas énekes, előadóművész, a Hobo Blues Band alapítója, a Nemzeti Színház tagja – tudatta közleményben a helyi önkormányzat. Mint emlékeztetnek, Hobóhoz olyan legendás, mára klasszikussá vált albumok kötődnek, mint a Középeurópai Hobo Blues (1980), a Vadászat (1984), a Kopaszkutya (1993), a Csavargók tízparancsolata (1999), a Hajtók dala (2003), a Circus Hungaricus (2009), vagy legutóbb a Hé, Magyar Joe! (2018). Hobo előadásában ismerhetjük generációk óta József Attila, Villon, Faludy György, Pilinszky János, Ady Endre, Bob Dylan vagy éppen Vlagyimir Viszockij verseit.

„Mivel gondolkodó ember vagyok, mindig érdekelt, hogy mi történik a világban, különösen a hazámban. Nem vagyok rocksztár vagy celeb, aki csak olyan dolgokat csinál, amivel a karrierjét meghosszabbítja. Azt csinálom, ami jön. Ez az elvárás ebből a hozzáállásból ered. De annak idején eszünkbe sem jutott, hogy valaha is lehet lemezünk. Csak játszani akartunk, az meg anélkül is ment. A dalokba az került bele, amit megéltem. Ezek maguktól jöttek. Nem akartam megfelelni, hanem ilyen voltam” – vallja életéről és művészetéről Hobo, aki József Attila-estjét hozza a legkisebb hajdúvárosba.

A megyenapi esemény Korpa Tamás Gérecz Attila-díjas költő új kötetének bemutatójával kezdődik 17 órakor, majd 18 órától áll színpadra Hobo a Vámospércsi Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében. A belépés díjtalan; az előadás a Déryné Program támogatásával valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában