Jubileum

2022.11.12. 19:31

Boldog születésnapot, Feeling! - videóval

A debreceni Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület ebben az évben lett húszéves. A táncosok és családjaik jubileumi gálával ünnepelték az elmúlt két évtizedet szombaton este a Kölcsey Központban.

Forrás: Molnár Péter

Húsz éve egy szeptemberi napon tíz hölgy összefogásával indult el az egyesület. Egy aprócska tornaterem adott otthont akkor a ritmus szerelmeseinek a Mikerpércsi úton. Kezdetben botot forgattak a lányok: tradicionális mazsorett jelentette a fő profilt, az évek alatt azonban a showtánc világa felé is nyitottá vált az újabb és újabb tagokkal bővülő csoport. Húsz év alatt a kezdeti tíz kétszáznál is többre nőtt. Ez a szám a jelenlegi tagok arányát fedi, az évtizedek alatt több ezer táncost nevelt ki az egyesület. A jelentkezők arányával pedig az elismerés és a hírnév is egyre csak gyarapodott. A debreceni táncosokat nemcsak a cívisváros, hanem az egész ország megismerhette. Sőt! A Debreceni Virágkarnevál állandó résztvevőiként több külföldi csoporttal alakíthattak ki kapcsolatot, és az elmúlt időszakban több nemzetközi versenyen is bemutatkoztak az alföldi lányok.

Szívvel-lélekkel: ez a kulcs

Húsz év ide vagy oda, szombaton este mérhetetlen izgalom feszítette a Kölcsey Központ tereit. Kicsik és nagyok még az utolsó pillanatokban is a lépéseket gyakorolták a színfalak mögött, ahol Takács-Pántya Barbarát, az egyesület vezetőjét a kezdés előtti percekben csíptük el néhány szóra. – Izgatott és meghatott vagyok. Elmondhatom, hogy minden gyerekkel sajátos kapcsolatunk alakult ki. Ha összetalálkozunk egy-egy néhai tagunkkal az utcán, mindig örömmel váltunk néhány szót, és mindig jó szívvel emlékezünk a régi, közösen töltött időkre – mondta el. Amikor a sikerük titkáról kérdeztem, gondolkodás nélkül vágta rá: szívvel-lélekkel csinálják. – A gyerekekért vagyunk. A tanárok és én is. Megpróbáljuk belőlük a legjobbat kihozni. Az órákon amit kell, megkövetelünk, de a hangulat mindig nagyon jó. Szeretjük a táncosainkat, és a gyerekek is szeretik egymást, barátságokat kötnek, és a versenyeken is támogatják egymást. Úgy gondolom, hogy csapatépítő közösség alakult – osztotta meg. Mint mondta, a folyamatos sikerekért a vezetők, és a tanárok a világ igényeire is figyelnek, a koreográfiákat és a stílust is annak megfelelően alakítják.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere
Forrás: Molnár Péter

Valódi közösség, család alakult

A gálaesten résztvevőket Széles Diána, Debrecen alpolgármestere köszöntötte. Rámutatott: egy tánccsoportot húsz évig működtetni óriási energiabefektetés, és csak akkor működhet, ha valódi közösség formálódik a tagokból. Elismerését fejezte ki a Pántya család felé, akik példamutató módon vezetik ezt a közösséget. Hozzátette ugyanakkor, hogy a szülők támogatása, kitartása nélkül nem működhetne a csapat. Végül köszönetet mondott a város nevében, hogy egy erős együttműködés alakult ki a kultúrában, és azért is, hogy a Feeling évek óta jó hírét viszi Debrecennek. Az alpolgármester végül az önkormányzat elismerő oklevelét adta át az egyesület vezetőjének.

A jubileumi eseményen a Feeling család vehetett részt. Az egyesület valamennyi tánccsoportja bemutatkozott, az egyórás előadásban 12 csoport állt a színpadra. A legkisebbek mellett az a tíz hölgy is reflektorfényt kapott, akik húsz éve, a megalakulás pillanataiban az első koreográfiákat ropták a közönségnek. 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában