Fotókkal

2022.09.21. 13:19

Újra műkincsekre licitálhatunk Debrecenben, van, amiért pár ezer forinttal már be lehet szállni

Forrás: Czinege Melinda

Fennállása hetvenedik festmény- és műtárgyárverését tartja meg a Villás Galéria és Aukciósház október 1-én – számoltak be a szervezők az árverést beharangozó sajtótájékoztatón, szerdán.

Az eseményen elhangzott, az aukción összesen 232 tétel kerül kalapács alá: 125 darab festmény, illetve 107 darab műtárgy. – A festmények főként 19. és 20. századi neves magyar festők alkotásai, a műtárgyak között pedig antik ezüst dísztárgyak, Zsolnay és Fischer porcelánfajanszok, bútorok és szobrok találhatók. Az előrejelzések szerint nagy érdeklődésre számítunk, szeptember eleje óta sokan telefonáltak az aukció kapcsán már, sőt vételi megbízásokat is kaptunk már – emelte ki Villás Jánosné Bagdi Ilona tulajdonos.

Mint kiderült, a festmények kikiáltási ára összesen csaknem 36 millió forint, míg a műtárgyak esetében ez az összeg meghaladja a 7 és fél millió forintot.

Védett festmény

Az aukción szereplő alkotók között olyan nevek is szerepelnek, mint Czóbel Béla, Corini Margit, Kádár Béla, Pataky László, vagy Konok Tamás. A tulajdonos elmondta, egy védett festmény is helyet kapott: Ujházy Ferenc Romantikus táj, 1850 című alkotása. A legmagasabb áron induló tétel azonban nem ez, hanem Kádár Béla Női portré című festménye, mely 1,6 millió forintról indul. A legalacsonyabb kikiáltási ára pedig egy ezüst szelencének van, amelyre 7 ezer forinttól lehet licitálni.

Az árverés tételeiből készült kiállítás szerdától megtekinthető a Villás Galériában egészen az árverés napjáig.

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában