Campus Fesztivál 2022

2022.07.20. 20:31

Megvannak az idei Zenei Támogatási Program nyertesei

A felhívásra összesen 51 darab pályázat érkezett, amelyből 25 darab kapott pozitív elbírását.

Forrás: Czinege Melinda

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata második alkalommal hirdette meg Zenei Támogatási Programját, melynek eredményhirdetését szerda délután tartották a Campus Fesztiválon.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a pályázat célja, hogy a meglévő, országos támogatási rendszereket kiegészítve, azok hiányterületeit figyelembe véve anyagi segítséget nyújtson az amatőr, tehetséges zenészeknek Debrecenben.

Segíteni szeretnék a zenekarokat

Az eseményen Puskás István alpolgármester elmondta, két éve útjára indult a könnyűzenei program Debrecenben. Idén márciusban megrendezték a Made in Debrecen Fesztivált, amelyen több mint 100 helyi formáció lépett fel nyolc helyszínen, és az esemény az egész várost megmozgatta, több ezer látogatót vonzott.

Forrás: Czinege Melinda

– Jövőre lesz 60 éves a debreceni rockzene, ez remekül mutatja, milyen nagy hagyományai vannak a városban a könnyűzenének, de a Campus Fesztiválon emellett nem is nagyon kell érvelni. Tavaly úgy határoztunk, egy támogatói programmal fogjuk segíteni a pályakezdő zenekarok első lépéseit.

Eljött a második körnek az ideje, most csak egy jelképes kézfogással adjuk át a Kertekalatt zenekarnak az ösztöndíjat, és rajtuk keresztül minden helyi zenekarnak, akik idén nyertek

– fogalmazott Puskás István. Hozzátette, az ösztöndíjjal segíteni kívánják a zenekarok építkezését.

A felhívásra összesen 51 darab pályázat érkezett, amelyből 25 darab pályázat kapott pozitív elbírását. A Zenei Támogatási Program a jövőben tovább folytatódik, ezzel is segítve a debreceni könnyűzenei életet.

NE

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában