Komolyzene a Hal közben

2022.06.15. 19:51

Nem csorbult a filharmonikusok népszerűsége

A pandémia nehézségei ellenére sikeresen zárta évadát a Kodály Filharmónia Debrecen.

Forrás: Czinege Melinda

Három esztendőnyi kihagyás után végre újra komolyzene csendült fel a Hal közben a tanév utolsó napján. A Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus közreműködésével hagyományos évadzáró ünnepségét tartotta meg a társulat a belváros szívében. 

Forrás: Czinege Melinda

A zenészeket először Puskás István alpolgármester köszöntötte. Hangsúlyozta, hogy a változásokkal és a bizonytalanságokkal teli hétköznapokban biztos pontot jelent Debrecen életében a kultúra és ezen belül a Kodály Filharmónia tevékenysége. Kitért a Magyar Zene Házában nagy sikert aratott debreceni szereplésre, valamint az előző évad legsikeresebb produkcióira. 

Forrás: Czinege Melinda

Somogyi-Tóth Dániel főzeneigazgató felidézte, hogy a világjárvány miatt legutóbb három évvel ezelőtt, 2019-ben tudták nyilvánosan, a Hal közben megtartani zenés évadzárójukat. Elmondta, hogy a pandémia óta idén a tervezett egész hangversenysorozatot végig tudták játszani, és ha fokozatosan is, de visszatérni látszik mind a bérletes, mind a belépőjegyes közönségük, igaz, a előbbinél egyelőre csökkenést, utóbbinál viszont kiugró emelkedést mutat a társulat gazdasági mérlege. 

Forrás: Czinege Melinda

A főzeneigazgató több újdonságról is beszámolt. Saját jegypénztárt nyitnak, ahol nemcsak jegy-és bérletvásárlásra, hanem az előadásokkal, programsorozatokkal és a hangversenyekkel kapcsolatban széles körű tájékoztatásra is lehetőség lesz. 

Forrás: Czinege Melinda

A Kodály Filharmónia Debrecen társulatához új karnagy csatlakozik a következő évadtól, a közönség ősztől Bényi Árpád festőművész fiát, Bényi Tibor gordonkaművészt köszöntheti Debrecenben. Szó volt a kapuit pénteken megnyitó Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Versenyről, melyet a vártnál is nagyobb népszerűséggel, több mint kétszáz jelentkező közreműködésével rendeznek meg Debrecenben.

Forrás: Czinege Melinda

A köszöntő beszédek után Puskás István és Somogyi-Tóth Dániel közösen adták az évadban kiemelkedő tevékenységet végző zenészek elismeréseit.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában