Classic Star

2022.06.16. 19:00

Litvániában díjazták a hajdúsági énekest

Az elmúlt napokban egy nagy múltra visszatekintő nemzetközi énekversenyen vehetett részt a hajdúböszörményi Köszörüs Sára.

Köszörüs Sára és Hoffmann Richárd

Forrás: Köszörüs Zoltán-archív

Köszörüs Sára, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola végzős diákja meghívást kapott a „Sonata of the Stars” nemzetközi énekversenyre, amelyet Litvániában, Druskininkai üdülővárosban rendeztek június 10-12. között. A megmérettetésre a világ legkülönbözőbb tájairól érkeztek versenyzők: Kubából, Örményországból, Romániából, Olaszországból, Ukrajnából, Baltikumból és persze Litvániából. A zsűri tagjai is széles nemzetközi mezőnyt képviseltek, köztük magyar tagként Hoffman Richárd operett- és musicalénekes is helyet foglalt. 

A verseny első fordulója során annak az országnak a nyelvén kellett dalokat vinni, ahonnan a versenyző érkezett. A második fordulóban szabadon választott dallal lehetett bemutatkozni. Köszörüs Sára a klasszikus ének kategóriában indult, amelyben az élen végzett, így elnyerve a „Classic Star” trófeát és oklevelet.

A szervezők egy emlékező és adománygyűjtő gálaműsort is tartottak június 12-én „Memories” címmel. A gálán ukrán rákbeteg gyerekeknek gyűjtöttek. Sára a rendezvényen egy régi, táncdalfesztiválos dallal, a Mary Zsuzsi által énekelt „Mama” című szerzeménnyel lépett fel nagy sikert aratva. A műsort felvette a helyi televízió, és a hírek szerint Ukrajnában is közvetítették – tudatta Köszörüs Zoltán, Sára édesapja. Az ifjú tehetség tanára Ludmány Antalné, a zongorán Sárváriné Szilágyi Valéria kísérte. A sikeres énekes szeptembertől a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium magánénekszakos tanulója lesz.  



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában