Hangverseny a szabadban

2022.06.04. 10:02

A Nagyerdőben sétálva élvezhetjük a zenét

Egyedi környezetben és hangulattal várják a debrecenieket szombat este.

A „Grand Opening – Összetartozás” országos koncertsorozat június 4-ei debreceni eseménye a békás-tavi stégen kápráztatja el a közönséget. A Főnix Rendezvényszervező KNKft. is csatlakozott a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége által létrehozott nyárindító programsorozathoz, mely az ország több emblematikus városában is megvalósul. 

A Debreceni Lyra Szimfonikus Zenekar hangversenyéhez ezúttal különleges atmoszféra társul, hiszen nem mindennap hallhatunk Haydn-, Beethoven-, Bizet-, Sarasate- és Poldini-mesterműveket egy tóparti stégen játszva. Ez alkalommal mégis tanúja lehet a közönség annak, hogyan zengi be a klasszikus zene a szombati, nyáresti Nagyerdei parkot. A koncert címe is e hangulatba simul, és a Szabadban nevet viseli. Az esten Herczegfalvi Zoltán hegedűművész közreműködik, és Balogh József vezényel. 

A hetven éve fennálló Debreceni Lyra Szimfonikus Zenekar a már említett külföldi szerzők munkái mellé hazai művekből is válogat repertoárjába, így debreceni kötődésű mesterek, Kocsár, Kéler és Bihari munkái is felcsendülnek. 

Várják tehát a kikapcsolódni vágyókat szombat este 18 órai kezdettel, hogy a zene örömével együtt köszönthessék a nyár szabadtéri kulturális szezonját. A rendezvény ingyenes, és egy nagyerdei séta alkalmával akár valamely padról hallgatva, akár a fűben egy pokrócon üldögélve is lehet élvezni a klasszikusok muzsikáját. (Részletes program a Kölcsey Központ honlapján.) 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában