Kultúrtipp

2022.05.24. 21:00

Kuriózumnak ígérkező orgonakoncert a Nagytemplomban

A Flandriából fúj a szél című előadás ingyenesen látogatható.

A holland zenész, Ronny Plovie nem mindennapos jelenség sem az országban, sem Debrecenben. Ám az, hogy egy itt talált daloskönyv orgonára, trombitára és csellóra hangszerelt átiratát adja el a közönség számára, egyenesen ritkaságszámba megy – hívta fel a figyelmet a Főnix Rendezvényszervező.

Ronny Plovie május 26-án, csütörtökön 19 órától az öregebb, szószék mögötti orgonán játszik. A lenyűgöző, klasszicista szekrényű hangszer 1838 óta szolgál a Debreceni Nagytemplomban.

Az ALL-IN Debrecen Flamand Kulturális Napok egy teljes hónapon keresztül látta el a debreceni közönséget izgalmas kulturális programokkal Wim Mertens koncertjétől a történeti szakácskönyv-kiállításon át a bonbonkészítésig. E sorozat záróeseményére, a Flandriából fúj a szél című, ingyenesen látogatható orgonakoncertre a Debreceni Református Nagytemplomban kerül sor. A programokat a Flamand Kormány támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában