Debreceni Egyetem

2022.05.30. 19:00

Karácsony Sándor munkásságát méltató kötetet mutattak be Debrecenben

Forrás: unideb.hu

A néhai professzor születésének 130., halálának 70. évfordulója alkalmából a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Nevelés- és Művelődéstudományi Intézete Karácsony Sándor pedagógus, pszichológus, nyelvész munkásságát méltató tanulmánykötetet mutatott be pénteken, számolt be a hirek.unideb.hu. A Deme Tamás: Miért nem nevelheti az értelmiség az ifjúságot? című kötetének bemutatójának az egyetem Főépületében található Karácsony Sándor terem adott otthont.

Az eseményen – többek között – Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Győri János, a debreceni Református Kollégium Református Művelődés- és Iskolatörténeti Kutatóintézetének igazgatója, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Lányi Gusztáv szociálpszichológus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyetemi tanára és Kontra Miklós nyelvész, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora egyetemi tanár idézte fel Karácsony Sándor kollégiumi diákéveit, teológiai felfogását, szociálpszichológiáját, nyelvészeti nézeteit. Köszöntőt Pusztai Gabriella, a DE Bölcsészettudományi Kar Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet igazgatója mondott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában