Hangszert a kézbe!

2022.04.25. 11:54

Minden, ami által a hangjegyből zene lesz

Nem csak melódiák, barátságok is születhetnek, ha hangszert ragadunk.

Forrás: Molnár Péter

Benkő Zsolt blues-akkordjaival nyílt meg hivatalosan a Hangszert a kézbe! elnevezésű, háromnapos programsorozat hétfőn az Ifjúsági Házban. A Rocksuli Debrecen szervezésében immár harmadik alkalommal ismerkedhetnek meg az érdeklődők különböző hangszerekkel. Vajnai Zsolt, a Hangfoglaló Program ötletgazdája köszöntőjében elmondta, hogy a kezdeményezés az elmúlt öt évben csaknem 350 millió forinttal gyarapodott a magyarországi üres hanghordozók vásárlása által. Balogh Mikós Péter, a Rocksuli Debrecen igazgatója arra hívta fel a figyelmet, a koboztól a szaxofonig, az énekléstől a hangtechnikáig érdemes a zene világának minél több szegmesével megismerkedni.

Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének vezetője elmondta, hogy tehetségkutatással és oktatással csaknem 35 éve foglalkozik, és azt tapasztalta, hogy a zenészek között nem csak ifjúkorban köttetnek barátságok. A szakember a muzsikálás összetartó, kapcsolatépítő és örömszerző erejéről is beszélt.

A program hétfőn és kedden 18 óráig, szerdán 15 óráig ingyenesen látogatható. Az érdeklődők a hangszerkülönlegességeket felvonultató kiállítás mellett betekintést nyerhetnek a dob és ütőhangszeres, a gitáros és basszusgitáros, a billentyűs, a népi és klasszikus hangszerek, az elektronikus zenei, valamint a stúdiós szekciókba is.

A résztvevőket rendhagyó énekóra, hangtechnikai kurzus és több koncert is várja a következő napokban, amikor a a hangszerek és a hangszeres játék mellett az élményalapú zenélésé és tanulásé, valamint a zenész-életmódé lesz a főszerep. 

SZD

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában